Branko Đurić Đuro: Zanima ga relativnostna teorija

Poleg številnih scenarijev, s katerimi ga zasipajo, Branko Đurić Đuro najde čas tudi za bolj poučno literaturo.

20. 2. 2011

Vsestranski umetnik, ki je pred kratkim izdal novo ploščo s skupino Bombaj štampa, je namreč navdušen nad teorijo relativnosti.

“V zadnjih letih sem prebral skoraj vse, kar je povezano z Einsteinovo teorijo relativnosti. To me je vedno zanimalo, vendar nikoli nisem imel časa za to. Ne morem reči, da sem strokovnjak za relativnost, saj nimam vrhunskega znanja matematike, da bi lahko teoriji prišel do konca. Vendar zaradi tega ne bom šel študirat matematike.”

Sicer pa Đuro priznava, da mu znanje te teorije v vsakdanjem življenju prav nič ne koristi.

“Ljudem je jasno, da ta teorija drži, vendar se vsi obnašamo, kot da to ni pomembno. Poznamo le majhne razdalje in majhne hitrosti, zato nas to ne zanima.”

Seveda je Einstein ena od tistih zgodovinskih osebnosti, ki jih Đuro najbolj občuduje.

“Poleg njega občudujem tudi Charlieja Chaplina, Leonarda da Vincija pa tudi Teslo, čeprav ni dobro razumel Einsteina. Takrat je bil že star gospod. Tem pa že sledita Chuck Berry in Keith Richards,” pravi Đuro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri