Brad Pitt in Angelina Jolie: Znane podrobnosti njune skrivne zveze

Brad Pitt in Angelina Jolie sta se med promocijo skupnega filma Gospod in gospa Smith na skrivaj prijavila v hotel, predstavila pa sta se celo kot zakonski par, čeprav je bil Brad takrat še poročen z Jennifer Aniston. To razkriva tožba, ki jo je proti medijski hiši News Corporation vložila Eunice Huthart, dvojnica in prijateljica Angeline Jolie.

Brad Pitt in Angelina Jolie (foto: Shutterstock) Shutterstock
26. 6. 2013

Eunice Huthart, ki je med drugim tudi botra Angelinine in Bradove hčerke Shiloh, je na sodišču v Los Angelesu vložila tožbo proti medijskemu gigantu News Corporation, ker naj bi njena sporočila na mobilnem telefonu hakirala tabloida News of the World in The Sun, ki spadata pod to podjetje. V tožbi navaja, da – razen nje, nekaj telesnih stražarjev in osebnih asistentov – nihče ni vedel za skrivno romanco slavnih igralcev na prizorišču snemanja akcijske romantične komedije Gospod in gospa Smith iz leta 2005.

Skupaj preživljali božične praznike

"Dne 1. 4. 2005 je bila v tabloidu The Sun objavljena zgodba o skrivnem razmerju Brada in Angeline. Po informacijah in prepričanjih tožnice nihče, razen njunih telesnih stražarjev, osebnih asistentov in tožnice, ni vedel, da sta Brad Pitt in Angelina Jolie v zvezi. Kljub temu pa The Sun na koncu članka navaja:

'Včeraj je The Sun ekskluzivno razkril, da sta se Brad in Angelina prijavila v hotelu, kjer sta se predstavila kot zakonski par med potovanjem ob koncu tedna na promocijski turneji filma Gospod in gospa Smith," je zapisano v tožbi. Brad in Jennifer Aniston sta se ločila januarja 2005, a do oktobra istega leta ločitveni postopek ni bil uradno zaključen. Igralec je torej Joliejevo spoznal že prej. V sodnih dokumentih Huthartova opisuje, da sta bili z Joliejevo dobri prijateljici, ki sta pogosto skupaj potovali in se družili, poleg tega pa sta v letih 2003 in 2004 skupaj preživeli božič.

Zahteva nadomestilo škode

Po besedah tožnice se je Angelina nekoč v nekem hotelu prijavila pod psevdonimom Pocahontas in svojo prijateljico prosila, da se dobita, a je bilo sporočilo hakirano, zato ga Eunice ni prejela. V tožbi pa je naveden še en incident, povezan s hakiranjem telefona. Šlo je za telefonski pogovor, v katerem je Angelina Huthartovi povedala, da namerava prenehati snemati filme. Ta informacija se je pojavila v tabloidu News of the World pod naslovom 'Pitt ustavil Jolie'. V članku je bilo navedeno, da je hollywoodska lepotica zagrozila, da bo za vedno nehala snemati filme. Zvezdnica pa je to informacijo delila samo s tožnico.

"Tožnica je prepričana, da je bil njen mobilni telefon hakiran, ker je bila objavljena informacija tista, ki jo je Joliejeva zasebno delila s tožnico," je zapisano v tožbi. Huthartova je vložila civilno tožbo in zahteva nadomestilo škode za kršenje zveznih zakonov in zakonov države Kalifornije. Gre za prvo takšno tožbo proti podjetju News Corporation na ameriških tleh, v Veliki Britaniji pa si je ta medijska hiša v lastništvu mogotca Ruperta Murdocha nakopala že pravo serijo tožb.