Bor Kankaraš v družbi Pitta in podpredsednika ZDA

Osemnajstletnemu dijaku Medijske in grafične šole Boru Kankarašu je uspel korak, o katerem tudi mnogo starejši filmarji lahko le sanjajo. Bolj za šalo kot zares se je prijavil na natečaj, ki ga je izstrelil naravnost med zvezde.

Bor je zmagal na natečaju za napovednik celovečerca Bes. (foto: Profimedia, Story Press, Maja Slavec) Profimedia, Story Press, Maja Slavec
7. 11. 2014

Dobesedno! Za celovečerni film Bes (Fury), v katerem glavno vlogo igra Brad Pitt, je namreč zmontiral napovednik, ki je prepričal organizatorje mednarodnega natečaja in sponzorje filma, podjetje Wargaming. Bor se je za nagrado udeležil premiere filma v Washingtonu, spoznal velika hollywoodska imena, morda pa se mu v kratkem obeta še kakšno sodelovanje.

"Natečaj mi je mimogrede omenil prijatelj in mi poslal povezavo do pravil. Tako ali tako se rad ukvarjam z videoprodukcijo, in ko sem preletel pravila, sem pomislil: 'Zakaj pa ne?' Ko sem bil izbran, sem bil zato toliko bolj presenečen, saj tega natečaja pravzaprav sploh nisem vzel resno. Bilo je mišljeno bolj za zabavo kot kaj več. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem doumel, kaj se dogaja," pravi Bor, ki pa je moral hitro urediti svoje misli, saj je kmalu po veseli novici že sedel na letalu, ki je odšlo v Washington:

"Gledati Ameriko na velikih platnih je nekaj, ampak dejansko biti tam je nekaj čisto drugega. Če bi moral opisati izkušnjo z eno besedo, bi ta bila 'neverjetno'!"

Na premieri filma Bes je bil deležen pozornosti, kot so je vajeni le zvezdniki, ki jih je imel priložnost tudi spoznati.

"Rdeča preproga je bila bolj ali manj odlična izkušnja: kamere, bliskavice, novinarji ... Ko stojiš tam, nimaš občutka, da je to, kar trenutno doživljaš, nekaj neverjetnega. Z ljudmi sem se pogovarjal, kot da sem na ulici s prijatelji. Popolnoma sproščen. Šele po premieri so me misli, da sem bil v prisotnosti enega izmed najbolj znanih igralcev na svetu in da sem stal na rdeči preprogi hollywoodskega filma, povsem šokirale. Spoznal sem res veliko ljudi, med njimi režiserja Davida Ayerja, Markusa Schilla, lastnika podjetja Wargaming Victorja Kislyija, igralce Brada Pitta, Jona Bernthala in Shio LaBeoufa ter podpredsednika ZDA Joeja Bidena," je vtise strnil Bor, ki se je v Washingtonu pogovarjal tudi o nadaljnjih sodelovanjih, vendar jih za zdaj še ne želi razkriti.

Na svojega najstnika pa je zelo ponosna tudi njegova medijsko prepoznavna mama Tanja Zajc, sicer televizijska in urednica loterijskih vsebin:

"Računalniška montaža in vse, kar je povezano s temi zadevami, Boru zelo leži. Ure in ure 'čara' v svoji sobi na računalniku in očitno je dobro sčaral tudi napovednik, ki je prepričljivo zmagal na mednarodnem razpisu podjetja Wargaming. Z mojimi puncami smo zelo ponosne nanj, obenem pa je to signal mladim, da se z motivacijo in voljo da vse!"

Napisala: Ana Fetih za revijo Story