»Bolezen nas je marsikaj naučila in nas povezala kot družino«

Manekenka Jana Koteska je pred leti uspešno premagala raka na dojki. Diagnoza ni prijetna za nikogar, ki ga ta bolezen doleti, še toliko huje pa je, ko doleti tako mladega človeka.

»Bolezen nas je marsikaj naučila in nas povezala kot družino« (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
14. 1. 2019 | Promocijsko sporočilo

Jana se je z njo soočila pri rosnih 26-ih letih. A ne glede na svojo mladost, je bolezen sprejela zelo zrelo. »Neverjetna je.

Ko je izgubila lase, je s prijatelji naredila čudovite, a hkrati pretresljive fotografije, ki so marsikateri bolnici v spodbudo, da se v času zdravljenja bolje počuti," je ponosno povedal Janin oče Boris, ki je o tem, kako je ta bolezen vplivala na njihovo družino, spregovoril na novinarski konferenci ob predstavitvi dobrodelne akcije združenja Europa Donna Napolni nas z upanjem: Stari tolarji za nove začetke.

V okviru te akcije bodo med drugim tudi v Mercatorjevih trgovinah do 1. marca zbirali stare tolarske kovance, s katerimi želijo zbrati sredstva za nadgradnjo programa ROZA, ki bolnicam in njihovim svojcem nudi psihosocialno pomoč ob soočanju z diagnozo rak.

Fotografije: Helena Kermelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri