Boj najboljših evropskih petankaric se bo bil v Ljubljani

Med 19. in 22. avgustom letos bo Ljubljana gostila 5. žensko evropsko prvenstvo v petanki - atraktivni francoski igri s kroglami, ki jo pozna in igra staro in mlado na praktično vseh kontinentih sveta.

7. 7. 2010

Na začetku druge dekade v avgustu bo tako v Slovenijo pripotovalo kar 30 najboljših ženskih reprezentanc iz cele Evrope – svojo udeležbo so tako že potrdile ekipe iz Francije, Španije in skandinavskih držav, ki veljajo za petankarske velesile v Evropi in svetu, kot država organizatorka pa bo Slovenija izkoristila tudi pravico do prijave dveh ženskih ekip, v upanju, da nam letos morda le uspe tako željan preboj v prvo osmerico, ki se nam je večkrat v preteklosti za las izmuznil.

Župan potrdil častno pokroviteljstvo

Ker bo dogodek sam s svojo odmevnostjo zagotovo pomenil tudi pomembno promocijo naše male države in njenega glavnega mesta, tega ni spregledal niti ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki je že sprejel častno pokroviteljstvo nad prireditvijo.

Dogodek je tudi sicer prelomen. Ne zgolj zato, ker se bo prvič v zgodovini tekmovalne petanke tako veliko mednarodno tekmovanje odigralo v Sloveniji, temveč tudi zato, ker je Slovenija hkrati tudi prva članica srednjeevropskih držav CEP, ki ji je bila vloga organizatorja tega prestižnega tekmovanja sploh zaupana.

'Gnezdo' zmajčice Anke bo v Zalogu

Boji najboljših evropskih reprezentanc v petanki se bodo odigrali v novi športni dvorani Zalog, ki bo tekmovalkam lahko ponudila vso potrebno ugodje, gledalcem pa postregla z več kot 800 sedeži. Prvenstvo, katerega uradno maskoto Zmajčico Anko je izdelal priznani slikar in oblikovalec Franci Nemec, bo poleg tekmovalnega dela, ki bo trajal tri dni, spremljal tudi poseben promocijski program.

V času prvenstva bodo s podporo lokalne skupnosti, turističnega informacijskega centra in ob pomoči mestne občine Ljubljana potekale raznorazne dodatne promocijske aktivnosti za prepoznavnost mesta Ljubljane in države Slovenije v tujini ter aktivna promocija igre petanke v Sloveniji.

P.S.

A kaj sploh je petanka?

Več o igri si lahko prebereš tukaj, spodaj pa si oglej še zabavno animacijo (virtualno petanko, ki jo igrajo celo 'mali zeleni') ...

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri