Bo slavni hazarder Ben Affleck zakockal tudi svoj zakon?

Hollywoodski zvezdnik Ben Affleck se nikakor ne more znebiti svoje odvisnosti od iger na srečo. Ali pa je vsaj obvladati. Koliko časa bo njegova soproga Jennifer Garner še zdržala vse to in ga prenašala?

Ker Ben denar, ki 
ga priigra z igrami 
na srečo, namenja 
dobrodelnim 
organizacijam, nase 
gleda kot na 
sodobnega Robina 
Hooda.  (foto: Profimedia) Profimedia
1. 7. 2014

Vse se je zdelo tako zelo popolno. Enainštiridesetletni Ben Affleck je po več neuspešnih projektih dobil vlogo Brucea Wayna oziroma Batmana v veliki kinematografski uspešnici, fantazijski akcijski avanturi Batman v Superman: Dawn of Justice, ki naj bi v kina prišla maja 2016. Njegova soproga, 42-letna igralka Jennifer Garner, pa je februarja 2012 povila njunega tretjega otroka, sinčka Samuela. V zadnjem času pa hollywoodski zvezdnik resno ogroža svoj idilični zakon. Razlog? Njegova odvisnost od iger na srečo.

V javnosti še vedno odzvanja šokantna novica, da so Bena konec maja vrgli iz igralnice Caesars Windsor v Ontariu. Menda je med igro blackjacka goljufal tako, da je na skrivaj štel karte, kar je med kvartopirci absolutno nedopustno! Situacija je še toliko hujša, ker se ni zgodilo prvič, da je moral zapustiti igralnico. Že aprila je igralec, režiser, scenarist in producent prav tako zaradi štetja kart letel iz veliko bolj slovite igralnice Hard Rock Hotel & Casino v Las Vegasu, kar je imelo zanj katastrofalne dolgoročne posledice. Prislužil si je namreč dosmrtno prepoved vstopa v to igralnico, ki so se ji z isto kaznijo pridružile še številne druge igralnice v mestu greha.

"Ben ljubi to razburljivost in tveganje," je zvezdnikovo ljubezen do iger na srečo medijem pojasnil tiskovni predstavnik, ki je nekoč sodeloval tudi z Benom. Ob tem pa je treba poudariti, da denar, ki ga priigra v igralnicah, redno namenja najrazličnejšim dobrodelnim organizacijam. "Zaradi tega samega sebe vidi kot neke vrste modernega Robina Hooda, ki denar pobira bogatim in ga posreduje revnim," je pojasnil omenjeni tiskovni predstavnik, ki je želel ostati anonimen.

Njegova soproga Jennifer pa ima, čeprav ima doma očitno novodobnega Robina Hooda, vsega dovolj. Lepa igralka je nameravala s tremi otroki – poleg omenjenega sinčka imata zvezdnika še dve hčerkici, osemletno Violet Anne in petletno Rose Elizabeth – organizirati družinski izlet v Detroit, kjer njen srčni izbranec trenutno snema na začetku omenjeni film, a ko je izvedela, da je Ben zabredel v težave in da so ga ponovno vrgli iz igralnice, je v trenutku odpovedala potovanje. "Dolgo je prenašala Benove igre na srečo, zdaj pa je konec," je v pogovoru z radovednimi predstavniki sedme sile pojasnila njena prijateljica.

Da bi napeto situacijo v slavni družini lahko še nekoliko bolje razumeli, je treba omeniti, da je Ben s svojo odvisnostjo vzbujal pozornost že leta 2001. A takrat je šlo za odvisnost od alkohola, ki pa mu jo je po zdravljenju v rehabilitacijski kliniki uspelo premagati. Po besedah strokovnjakov poskušajo odvisniki svoje življenje obvladovati s kratkoročnim nagrajevanjem, na primer z dobitkom v igralnici.

Rezultati odvisnosti od iger na srečo pa so umik iz družabnega življenja, izguba nadzora nad seboj in odtegnitveni simptomi, kot sta nemir in razdraženost. Katerega od omenjenih simptomov je Jennifer pri Benu prav gotovo že doživela. Da bi sebe in svoje otroke zaščitila pred muhavostjo in spremembami razpoloženja svojega soproga, je Jennifer potegnila ročno zavoro in omejila druženja, kar je povsem razumljivo. Zdaj lahko le upa, da bo Ben razumel njen signal. V nasprotnem primeru bo kmalu zakockal svojo ljubezensko srečo.

Tim Jeras za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri