Bivša miss, Kirsty Bertarelli, je postala najbogatejša Britanka

Kirsty Bertarelli, javnosti precej neznana bivša misica in pevka, je s 7,88 milijarde evrov premoženja zasedla vrh letošnje lestvice The Sunday Timesa, ki vsako leto sestavi seznam najbogatejših žensk v Veliki Britaniji.

26. 5. 2011

Daleč za seboj je pustila britanske ikone, kot sta kraljica Elizabeta II. in J. K. Rowling, avtorica knjižnega fenomena, imenovanega Harry Potter, ki se nista znašli niti med desetimi najbogatejšimi ženskami na Otoku.

Slavna ločenka Slavica Ecclestone pa se je s ‘skromnimi’ desetimi milijoni evrov komaj vrinila na deseto mesto.

Atraktivna svetlolaska

Svetlolasa Kirsty, ki se je pred 39 leti rodila v premožni, a ne pretirano bogati družini v ruralni angleški pokrajini Staffordshire, je že kot najstnica privabljala številne poglede moških. In tako je nekoč v Manchestru modni agent opazil tedaj 17-letno Kirsty, ki jo je prepričal, da se je prijavila na izbor za miss Velike Britanije.

Privlačna svetlolaska je upravičila vsa pričakovanja in leta 1988 osvojila lento najlepše Britanke, pozneje pa je na izboru za miss sveta zasedla visoko tretje mesto. Zahvaljujoč svojemu statusu najlepše Britanke in tudi očetovemu čedalje uspešnejšemu podjetju za proizvodnjo porcelana Churchill China so se mladi Kirsty kmalu odprla vrata v svet britanske družabne smetane.

Uspelo je le enemu

Moški so kar tekmovali za njeno pozornost, a njeno srce je uspelo osvojiti le enemu – Ernestu Bertarelliju, mlademu nasledniku švicarskega farmacevtskega giganta Serono.

Bertarellijevi so se v sedemdesetih letih iz rodne Švice preselili v Veliko Britanijo, saj so od italijanske teroristične organizacije Rdeče brigade prejeli nekaj resnih groženj z ugrabitvijo njihovih dveh otrok, Done in Ernesta. Kmalu so postali nepogrešljivi gostje na vseh družabnih dogodkih britanske elite, zato so od Ernesta vsi pričakovali, da si bo soprogo poiskal med pripadnicami evropske družabne smetane.

No, v trenutku, ko je konec devetdesetih let na dopustu na Sardiniji spoznal živahno Kirsty, je Ernesto povsem izgubil glavo. Kirsty pa je po tem usodnem srečanju za svojega dragega napisala pop pesem Black Coffee, ki je pozneje postala svetovna uspešnica dekliške zasedbe All Saints. Par se je na razkošni, a intimni svečanosti za 250 povabljencev poročil leta 2000 v Ženevi.

Čeprav je imela preprosta Kirsty takrat uspešno manekensko kariero, se je zaradi soproga umaknila z modnih brvi in se v popolnosti posvetila družinskemu življenju. Njena prva ljubezen pa je že od nekdaj glasba, zato se je zdaj, ko ji ni treba več toliko skrbeti za tri otroke, ponovno vrnila k svoji največji strasti.

Zapisali v reviji Lea