Billy Bob Thornton: 'Hollywood ni bil nikoli slabši'

Kdo v Hollywoodu bi lahko ocenil, kaj je kakovosten film? In kaj ni kakovosten film?

29. 12. 2010

Billy Bob Thornton se je na vrh igralskega poklica zavihtel z vlogami v visokokakovostnih filmih Monster's Ball, The Man Who Wasn't There in Bad Santa. In ob dno udaril z vlogami v nizkokakovostnih filmih Eagle Eye, Mr. Woodcock in Pushing Tin.

Billy Bob Thornton bi torej lahko imel mnenje o tem, kaj je dober film. In kaj ni dober film. Tudi ko na sebi nosi majico s kratkimi rokavi, na kateri je pomenljiv napis.

She Looked Good Last Night. Včeraj je bila videti lepa.

Billy Bob Thornton ima zato lahko mnenje o tem, kaj je dober film in kaj ni dober film, ker je igral v njih. V dobrih in slabih filmih. Kaj torej meni Billy Bob Thornton o filmih, ki vse pogosteje spominjajo na video igrice, so verjetno tudi njihov posnetek, njihov približek?

"Mislim, da se ne motim, ko ugotavljam, da Hollywood trenutno proizvaja najslabše filme v zgodovini. Iz studiev ni še nikoli prišlo toliko cenenih, poneumljenih izdelkov," je dejal Thornton.

"Večina zamisli se približuje video igricam, večina zamisli je morda celo izvzeta iz video igric. In v teh igricah ljudje pobijajo ljudi iz zabave, a tradicionalno je v filmih vendarle vedno bil neki moralni nauk, tudi v najbolj nasilnih. Večina novih filmov je o vampirjih, proizvajajo se 3D-filmi in fantazijski filmi ter filmi o nekakšnih vojnih orlih ali karkoli že."

Thornton, 55-letni filmski igralec, režiser, pisec in glasbenik, ki je bil leta 2003 nominiran za zlati globus za vlogo v črni komediji Bad Santa, je v zadnjem filmu z naslovom Faster upodobil policaja, ki lovi besnega bivšega zapornika.

Dwayne Johnson, zapornik, se namreč po prihodu iz zapora odloči za neustavljivi divjaški morilski pohod proti vsem, za katere je prepričan, da so ga spravili v ječo.

"Ta film v nasprotju z video igricami ne govori o prijetnem, celo zabavnem človeku, ki bi bil povzet po butastem liku iz video igric in bi ubijal kar tako in bi se uporabniku to zdelo celo zabavno. Ne. Ta film v resnici prikazuje, kaj ustvarjajo zapori, kaj ustvarjajo umori. Prikazuje zaporedje nasilnih dogodkov, ki vodijo v novo nasilje," je o filmu Faster za angleški časnik The Daily Telegraph povedal Thornton, čigar vedenje določa tudi obsesivno - kompulzivna motnja. Da jo ima, je namreč povedal v enem izmed intervjujev na ameriški televizijski mreži CBS. Še posebej alergičen naj bi bil na antično pohištvo.

Thornton je bil poročen že petkrat, njegova najbolj znamenita zakonita življenjska partnerica je bila seveda Angelina Jolie. Zakon Thorntona in Joliejeve je bil razvpit v vseh pogledih, skupaj sta se vedla skrajno ekscentrično, okrog vratu sta na primer nosila amulete in v njih kri drug drugega. Skupaj sta posvojila Maddoxa, dečka iz Kambodže, ki danes živi v družini Angeline Jolie in Brada Pitta. Vseh pet Thorntonovih zakonov se je, jasno, končalo z ločitvijo.

"Verjetno se nikoli več ne bom poročil," je pred kratkim izjavil Thornton. "Očitno se v zakonskih zvezah ne znajdem najbolje."

Si vedela:

  • Čeprav rad potuje, živi v Los Angelesu.
  • Njegova bratranca sta rokoborca Terry Funk in Dory Funk.
  • Alergičen je na srebrn pribor.
  • Alergičen je tudi na predmete iz 17. in 18. stoletja.
  • Njegova otroška želja je bila, da bi igral bejzbol za moštvo St. Louis
    Cardinals.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri