Bill Cosby: Spolne zlorabe ga obtožuje tudi slovita manekenka

Potem ko sta v zadnjem mesecu dni dve ženski povedali, da ju je sloviti komik Bill Cosby spolno zlorabljal, je tudi razvpita fotografinja, pisateljica in nekdanja manekenka Janice Dickinson zbrala pogum in spregovorila o tem, kar se ji je zgodilo.

Bill Cosby (foto: Profimedia) Profimedia
1. 12. 2014

Sedeminsedemdesetletnega komika Billa Cosbyja čedalje več žensk obtožuje spolnih zlorab oziroma posilstev. Zadnja v nizu je 59-letna Janice Dickinson.

Nekdanja manekenka trdi, da jo je zvezdnik posilil leta 1982, ko jo je povabil v svojo hišo ob jezeru Tahoe, da bi se pogovorila o njeni vlogi v nekoč izredno priljubljeni humoristični seriji Cosby. Takrat je popila kozarec rdečega vina in tableto, ki ji jo je dal Bill in za katero je mislila, da je zdravilo za krče, ki so jo mučili, v resnici pa naj bi bilo mamilo, s pomočjo katerega jo je spolno zlorabil.

Janice

"Zadnje, česar se spominjam, je to, da je Bill slekel svoje ogrinjalo in splezal name," je razkrila Janice in dodala, da se je naslednje jutro zbudila gola in dojela, da jo je Bill posilil. "Zbudila sem se brez pižame na sebi, med nogami pa sem imela spermo," je grozljive spomine obudila Janice, ki jo je zjutraj vse bolelo.

Zanimivo pa je, da je zvezdnica, ki do zdaj ni govorila o zlorabi, v svoji avtobiografiji No Lifeguard on Duty: The Accidental Life of the World's First Supermodel iz leta 2002 njuno srečanje ob jezeru opisala nekoliko drugače. Menda zato, ker so jo njegovi odvetniki prisilili, da iz knjige umakne sporne podrobnosti.

In tako je v knjigi ostala verzija, po kateri jo je po večerji Cosby povabil, da pride k njemu v sobo, a mu je rekla, da je utrujena, on pa ji je pred nosom zaloputnil vrata.

Zdaj je pojasnila, da se o tej temi ni hotela soočiti s komikom, ki ga je že pred desetimi leti kar 13 žensk tožilo zaradi posilstva oziroma spolnega nadlegovanja, a se jim je po dveh letih uspelo z njim na skrivaj dogovoriti za odškodnino.

Potem ko sta v zadnjem mesecu dni javno spregovorili še dve njegovi domnevni žrtvi, 47-letna nekdanja igralka in model Barbara Bowman in 64-letna nekdanja igralka in novinarka Joan Tarshis, ki naj bi ju omamljal in posiljeval, ko sta bili stari 17 oziroma 19 let, pa je tudi ona končno zbrala dovolj poguma, da je razkrila svojo zgodbo.

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova