Bill Cosby: Kaj pa na vse obtožbe poreče njegova soproga?

Devetinšestdesetletna Camille Hanks je s 77-letnim komikom Billom Cosbyjem poročena že 50 let in mu zvesto stoji ob strani tudi v času, ko ga čedalje več žensk obtožuje, da jih je spolno zlorabljal.

Žena je imela močan vpliv na njegovo kariero. (foto: Profimedia) Profimedia
10. 12. 2014

Razvpiti komik Bill Cosby in njegova soproga Camille sta dala skupni intervju o svojih umetniških delih, ki jih razstavljata v muzeju Smithsonian Institution. Številnih obtožb, da je Bill posiljevalec, pa ob tej priložnosti nista komentirala.

Ko ga je novinar tiskovne agencije Associated Press med intervjujem o razstavi njunih umetniških del v muzeju Smithsonian Institution povprašal tudi o obtožbah za posilstvo, je Camille le molče sedela ob svojem možu.

Molčeč je bil seveda tudi Bill, ki je dejal le 'brez komentarja', nato pa od novinarja zahteval, da tudi ti dve besedici izreže in ju ne objavi, pri čemer se je ves čas skliceval na novinarjevo integriteto.

Njegov nečak trdi, da je nedolžen

Cosby

Camilla se je z Billom poročila že pri 19 letih in vse od takrat mu je na vseh področjih v veliko oporo. "Podpira ga. Mislim, da njun zakon, ki traja že pol stoletja, njuna ljubezen in dosežki presegajo stvari, kot je ta," je dejal dobro obveščeni vir.

"Ena izmed njenih najljubših besed je integriteta, ima močan moralni kompas," pa je pojasnil družinski prijatelj in dodal, da je imela Camille močan vpliv na Billovo kariero, da ga je s svojimi moralnimi nasveti usmerjala in da je bila njegova muza.

V zakonu sta dobila pet otrok, Eriko, Erinn, Ennisa, Enso in Evin. Družinsko življenje sta vedno skrivala pred očmi javnosti, čeprav so Billa zaradi njegove vloge v družinski humoristični seriji Cosby mediji označevali za najljubšega ameriškega očka.

Cosby

Ko se je že zdelo, da noben član njegove družine ne bo hotel komentirati obtožb številnih žensk, ki trdijo, da jih je Bill posilil, pa je vendarle spregovoril njegov nečak Braxton A. Cosby, ki zatrjuje, da je njegov slavni stric nedolžen.

Zakonca Cosby pa sta zelo težke trenutke preživljala že veliko pred škandalom, ki trenutno buri duhove. Leta 1997 so jima namreč ubili edinega sina Ennisa, ki je bil star komaj 27 let.

Ko je v Los Angelesu menjaval prazno avtomobilsko pnevmatiko, so ga ustrelili nepridipravi, ki so ga hoteli oropati. Ennis je bil obetaven učitelj in zelo dobrosrčen fant. Zaradi disleksije, ki so mu jo diagnosticirali leta 1988, je pomagal drugim s podobnimi težavami, poleg tega pa je diplomiral z odliko in nameraval doktorirati.

Žal pa tako zelo pridna ni bila Billova danes 48-letna hčerka Erinn, ki je svojo mladost preživela v znamenju žuriranja in jemanja mamil. Camille in Bill sta vztrajala pri tem, da mora Erinn odrasti sama, torej na težji način, zato je bil njun odnos s hčerko, ki je boksarskega šampiona Mika Tysona nekoč obtožila, da jo je poskušal posiliti, precej slab.

Ko sta izgubila Ennisa, pa sta se s težavno hčerko, ki je šla na zdravljenje in danes živi mirno življenje v Filadelfiji, kjer študira psihologijo izobraževanja, vendarle pobotala.

Druge tri hčerke, 49-letna Erika, 41-letna Ensa in 37-letna Evin, pa jima niso povzročale preglavic. Najstarejša je diplomirala iz umetnosti in je profesorica tega predmeta na neki newyorški šoli, najmlajša pa je diplomirala iz mode in ima svoj butik.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri