Beyoncé Knowles navdušila naše bivše brate

Beyoncé Knowles, nedvomno ena izmed najpopularnejših glasbenih zvezd našega časa, je z nastopom v nabito polni beograjski Kombank Areni začela svojo svetovno turnejo Mrs. Carter Show. Drugi koncert v okviru turneje je imela še bližje Sloveniji, v Zagrebu, kjer je navdušila občinstvo v razprodani Areni. Srečneži, ki so si koncert ogledali v živo, so se strinjali, da bo ta spektakel še dolgo ostal v spominu.

Beyoncé Knowles navdušila naše bivše brate (foto: Shutterstock) Shutterstock
24. 4. 2013

V zelo dinamičnem nastopu, ki je vseboval skrbno pripravljene koreografije in je trajal približno dve uri, je uživalo kar 18 tisoč ljudi, med katerimi pa seveda niso bili le Hrvati, saj je na koncert prišlo veliko ljudi tudi iz preostalih držav naše regije.

Beyoncé je med koncertom, na katerem je v glavnem prepevala starejše uspešnice, zamenjala osem kostumov, med katerimi pa ni bilo izzivalne obleke s kristali, s katero je pritegnila ogromno pozornost na koncertu v Beogradu. Zvezdnica je svoj nastop začela ob pol desetih, pred njo pa je občinstvo zabavala priljubljena hrvaška pevka Franka Batelić, znana tudi kot punca hrvaškega nogometnega reprezentanta Vedrana Ćorluke. Šov je začela s pesmijo Run the World (Girls).

"Čudovit občutek je nastopati nocoj pred vami. Tokrat nisem prvič na Hrvaškem, imam lepe spomine nanjo," je svojim navdušenim oboževalcem, ki so – tako kot tudi za njen prvi koncert pred štirimi leti – vstopnice razgrabili v le nekaj dneh, sporočila dobro razpoložena in na trenutke zelo čustvena dobitnica kar 17 grammyjev.

Občinstvo je skoraj ves koncert glasno vreščalo, pelo in nekajkrat celo preglasilo glavno zvezdo večera, ki je s skladbo Halo ob pol dvanajstih končala svoj nastop. Ljudje so jo sicer klicali nazaj na oder, a se ni vrnila. "Še se vidimo, rada vas imam!" je vzkliknila, potem pa zapustila oder.

Hotela je dobrote iz Jadranskega morja

Beyoncé je v hrvaško prestolnico pripotovala na dan koncerta, in sicer malo po 14. uri. Na letališče Pleso je prišla z zasebnim letalom iz Londona in se s črno limuzino takoj odpravila v Areno, kjer je imela tonsko vajo. Na turneji jo – kot se za zvezdnico njenega kova tudi spodobi – spremlja osebni kuhar, v zaodrju pa je od hrvaških organizatorjev koncerta zahtevala ogromno svežega sadja, naravnih sokov in vode.

Ena od njenih želja pa je bila tudi zasebna kopalnica. Pravzaprav se seznam zahtev ni pretirano razlikoval od tistega izpred štirih let, ko je prvič nastopila v Zagrebu. Takrat in tudi tokrat je bilo glavno, da ima belo garderobo in belo zaodrje.

"Beli fotelji, bele vrtnice in bele preproge, polno sveže iztisnjenih sokov in naravne vode. Sicer pa je bila Beyoncé že prvič, ko je prišla na Hrvaško, navdušena. Rada prihaja na Hrvaško, tako zasebno kot poslovno, zelo se veseli koncerta in verjamemo, da nam bo privoščila spektakel, ki se ga bomo še dolgo spominjali," so pred koncertom sporočili sicer zelo skrivnostni organizatorji, ki pa so še dodali, da je pevka na meniju zahtevala tudi dobrote iz Jadranskega morja. Impresivna odrska oprema, ki jo prevaža kar 27 tovornjakov in 10 avtobusov, je pred Areno prišla že dan pred koncertom.

Kljub temu pa so zahtevno scenografijo dokončali šele tik pred začetkom šova. Tudi njena ekipa je v Zagreb prispela dan pred koncertom, tako da so imele plesalke celo čas popiti kavico v središču mesta. Koncertna karavana je bivala v hotelu Westin, kjer so rezervirali kar 150 sob, a menda nobena od njih ni bila namenjena glavni zvezdi večera, ki jo je že v petek čakal koncert v Bratislavi.

Kopa se v denarju

Čeprav se je že kar nekaj dni pred zagrebškim koncertom precej glasno govorilo o tem, da bo pevka v Zagreb prišla v spremstvu svoje družinice, torej soproga Jay-Z-ja in hčerkice Blue Ivy, sta slednja ostala v Londonu, ki bo – kot se zdi – njena svojevrstna baza med evropskim delom turneje. Sta jo pa zato soprog in hčerka spremljala na koncertu v Beogradu, s katerim je tudi začela svetovno turnejo.

Sicer pa sta Beyoncé in Jay-Z pred nedavnim postala prvi ljubezenski par v svetu popa, ki je prešel magično mejo milijarde dolarjev zaslužka. Ta podatek pa pravzaprav sploh ni nič čudnega, če upoštevamo napovedi, da bo Beyoncé le z aktualno turnejo zaslužila približno 115 milijonov ameriških zelencev.