Beg pred starši ali najstniško obdobje zvezdnikov

Najstniško obdobje je težko tako za starše kot tudi za otroke. Številnim nesoglasjem in težavam navkljub večini nekako uspe prebroditi to obdobje, nekateri najstniki pa se že pri prvih znakih težav odločijo za 'odcepitev' od staršev. Katere slavne osebnosti so že zgodaj ubrale samostojno življenjsko pot?

Macaulay Culkin in Drew Barrymore sta kmalu odšla živeti na svoje. (foto: Getty Images) Getty Images
9. 5. 2013

Michelle Williams

Ko je bila stara 15 let, se je igralka odločila, da bo izkoristila ameriške zakone in vložila tako imenovano zahtevo za emancipacijo mladoletnika. Njeni starši so namreč nasprotovali temu, da bi imela tako mlada punca polni delovni čas. Michelle je s svojo odločitvijo dosegla to, da je lahko sama izbirala vloge in da se je izognila nekaterim členom ameriškega zakona o delu mladoletnikov.

Drew Barrymore

Hollywoodska zvezdnica se je že zelo zgodaj srečala s težavnim načinom življenja. Pri 11 letih je začela piti, pri 12 kaditi marihuano, pri 13 letih pa je prešla na kokain. Do 15. leta je bila že dvakrat na kliniki za zdravljenje odvisnosti. Prav pri 15 letih se je tudi odcepila od staršev in zaživela sama v svojem stanovanju.

Courtney Love

Ko je bila razuzdana rokerica stara komaj osem let, jo je mama pustila z nekdanjim očimom v Oregonu. Sledilo je burno odraščanje v znamenju mladoletnega prestopništva in vsega, kar je povezano s tem. Kar 14-krat so jo aretirali zaradi kraje! Ko je dopolnila 16 let, je vložila zahtevo za emancipacijo mladoletnika in zaživela kot samostojna oseba. Kruh si je služila z delom v striptiz baru.

Taylor Momsen

Junakinja priljubljene mladinske serije Opravljivka je poskrbela, da je bila že pri 16 letih uradno razglašena za odraslo osebo! Ker je srednjo šolo končala predčasno, dve leti prej, ji je to precej pomagalo pri odobritvi zahteve za emancipacijo mladoletnika.

Rose McGowan

Igralka, znana po vlogi v priljubljeni seriji Čarovnice, je imela težko otroštvo. Kot majhna deklica se je iz Italije preselila v Ameriko, pri 13 letih, ko so njeno mamo poslali na zdravljenje odvisnosti, pa je pobegnila pred starši. Dve leti pozneje je tudi v pravnem smislu postala samostojna, kljub temu pa je bila zelo pridna, saj je hodila v šolo in hkrati gradila igralsko kariero.

Macaulay Culkin

Ko je bil junak družinskih komedij Sam doma star 14 let, sta se njegova starša ločila, kar je za seboj potegnilo niz težav in neprijetnosti. Med drugim sta se mama in oče stalno prepirala zaradi denarja, ki ga je Macaulay tedaj zaslužil. In tega denarja ni bilo malo, govori se o približno 17 milijonih ameriških zelencev. Ko je imel vsega dovolj, je prevzel nadzor in si na sodišču izboril pravico, da samostojno upravlja svoje finance. Z mamo je ostal v dobrih odnosih, z očetom pa menda še vedno nima stikov.