Beda, ki pride z bliščem

Naslovnice tabloidov že od nekdaj krasijo zvezdniki, ki so tako ali drugače zašli v težave. V zadnjih nekaj letih pa lahko njihove zdrahe, osebna stališča, mnenja in fotografije, na katerih veselo pozirajo napol goli ali celo s ponosom promovirajo uporabo prepovedanih substanc, vidimo na vsakem koraku.

Rihanna (foto: Profimedia) Profimedia
10. 8. 2013

To, da so jim novinarji in oboževalci nenehno za petami, zvezdnikov očitno ne moti, saj prek socialnih omrežij s popolnoma neustrašnim občutkom svobode še naprej objavljalo material za 'voluharje' in oboževalce. Tovrstno izpostavljanje jih včasih stane veliko, saj se morajo nenehno zagovarjati in opravičevati za svoja dejanja, ki se več ali manj izkažejo za nepremišljena.

Nekateri pa svoja stališča zagovarjajo in si tako gradijo še večji krog oboževalcev, ki se z njimi in tudi zaradi njih poistovetijo z vsem. Na vprašanje, ali imajo zvezdniki neposredno velik vpliv na oboževalce vseh starosti, ki jih tako radi kujejo v zvezde, si boste morali odgovoriti sami. Očitno pa je, da nekateri mladi zvezdniki vse bolj poveličujejo promiskuiteto, seks in droge.

Rihanna

Pevka Rihanna, ki je prodala že več kot 100 milijonov albumov po vsem svetu, prav gotovo spada v sam vrh Olimpa prepoznavnosti in je ena izmed oseb, ki ognjevito zagovarja te 'vrednote'. Rihannina javna podoba je podkrepljena z njenim seksi uličnim stilom, ki ga kopirajo po vsem svetu. Bila je tarča nasilja in se kasneje vrnila v objem moškega, ki jo je brutalno pretepel, kar ji večina javnosti očita.

Na vseh socialnih omrežjih nenehno promovira kajenje marihuane, z največjim veseljem deli svoje napol pornografske fotografije, obeleži nočne izlete v striptiz klube in nazdravlja z vedno polnim kozarcem alkoholne pijače. Zanimivo, da se za zdaj še kar 'drži' in da se ji do tega dne še ni bilo treba zagovarjati na sodišču.

Miley Cyrus

Podobna zgodba se dogaja z nekdanjo ljubljenko Walt Disneyja, 'ljubko' Miley Cyrus, ki se je od svoje podobe 'pridne punčke' Hollywooda oddaljila tako kot pred njo Britney Spears. V nasprotju s slednjo se Miley še ni zmešalo, vsekakor pa jo zmedeno gleda vsak, ki si ogleda njen najnovejši videospot We can't stop, ki je že večkrat doživel cenzuro. Na tapeti je bilo celo besedilo, saj je Miley priznala, da v stavku 'Dancing with Miley' govori o drogi MDMA, ki ji 'ljubkovalno' rečejo tudi Molly.

"Če imate deset let, potem je besedilo 'plešem z Miley', če pa veste, o čem govorim, vam je lahko jasno," je dejala in nadaljevala: "Ne verjamem, da ljudje težko razumejo, da sem odrasla. Če v Google vtipkate moje ime, vam bo takoj jasno, kaj je z mano, in tudi besedilo govori zase." Miley je nekoč javno izjavila tudi, da je trava manj škodljiva od alkohola. Na trenutke deluje, kot da se hvali s tem, da uživa droge, saj je pred kratkim na Twitterju 'ponesreči' objavila sms prijatelju, kjer mu jasno pove, da je nesrečna in da je vzela xanax, ki jo bo gotovo prikoval na posteljo.

Bobbi Kristina Brown

Prve znake tega, da jabolko ne pade daleč od drevesa, je pokazala tudi Bobbi Kristina Brown, hčerka razvpitega nasilneža in odvisnika Bobbyja Browna in preminule Whitney Houston. Devetnajstletno dekle že kaže veliko zanimanje za marihuano in alkohol, poleg tega pa javnost težko sprejema, da je Bobbi zaročena z Nickom Gordonom, posvojencem Whitney Houston, ki z družino živi že od 12 leta starosti.

Amanda Bynes

V zadnjem času pa je največ prahu uspelo dvigniti nekdanji otroški igralki Amandi Bynes, ki se je prek socialnih omrežij lotila blatenja vseh in vsega, kar ji je prišlo pod roke. Dekle, ki je tudi v javnosti kazalo znake duševnih motenj, je na koncu res pristalo na psihiatrični kliniki. Začelo se je s tem, ko je na Twitterju zapisala, da bi rada, da rap zvezdnik Drake "ubije njeno vagino", ker je tako noro lep in najboljši na svetu.

Kasneje je ugotovila, da naj bi se nekaj pletlo med njim in pevko Rihanno, zato se je spravila na nič hudega slutečo pop zvezdnico. "Tako si grda, ker se trudiš biti bela," in "Chris Brown te je pretepel, ker nisi dovolj lepa," sta samo dva izmed neštetih zapisov o tem, kako grda je Rihanna in na splošno vsi, ki so Amandi kadarkoli prečkali pot, pa četudi zgolj v njenih mislih.

Paris Jackson

Precej žalostno je bilo gledati tudi počasen javni propad hčerke pokojnega kralja popa. Paris Jackson se zadnja štiri leta bojuje z depresijo, ki jo je privedla do tega, da si je poskušala vzeti življenje. Petnajstletni Paris na srečo ni uspel poskus, ko si je prerezala žile na zapestju in vzela prevelik odmerek zdravil.

Cory Monteith

Hollywood pa je pretresla nova tragedija, smrt nadarjenega in priljubljenega zvezdnika serije Glee, Coryja Monteitha. Cory je pred kratkim spregovoril o svojih problemih z drogo in priznal, da se je vse začelo pri 13 letih, ko je kadil travo in popival. Z leti se je njegova odvisnost samo še stopnjevala in kmalu mu je bilo vseeno, kaj dobi v roke, samo da je droga.

Začel je krasti denar družinskih članov, dokler tega domači niso odkrili. Takrat se je odločil za zdravljenje, kar mu je za nekaj časa podaljšalo življenje. Ko je bilo videti, da se bo vse spremenilo na bolje, pa je življenje izgubil zaradi usodne mešanice heroina in alkohola. Njegova nenadna smrt je najbolj prizadela njegovo družino in zaročenko, prav tako zvezdnico serije Glee, Leo Michele.

Manja Plešnar za revijo Story