Bar Refaeli - najbolj seksi ženska na svetu!

Revija za moške Maxim je izraelsko manekenko Bar Refaeli pred kratkim razglasila za najbolj seksi žensko na svetu. Skrajni čas torej, da podrobneje spoznamo to lepotico.

Bar Refaeli - najbolj seksi ženska na svetu! (foto: Story Press) Story Press
8. 6. 2012

Bar Refaeli je imela uspeh zapisan v zvezdah že od malih nog.

Ko se je pojavila v prvi reklami, je bila namreč stara komaj osem mesecev! Od takrat do danes je krasila toliko naslovnic svetovno znanih revij in posnela toliko reklam, da bi samo za naštevanje potrebovali vsaj tri takšne članke.

Danes je eden izmed najbolj iskanih ali morda celo najbolj iskan model na svetu, ki niti iz postelje ne vstane, če ji ne ponudijo zajetnega kupčka denarja. In ponudb ji seveda ne manjka, saj ni ustvarjalca revije ali kataloga, ki je ne bi želel imeti na svojih straneh. Tudi med modnimi oblikovalci ni junaka, ki si ne bi želel sodelovati z njo.

V zadnjih letih je ves svet nor na to Izraelko, zato niti najmanj ne preseneča, da so jo bralci priljubljene revije za moške Maxim pred kratkim razglasili za najbolj seksi žensko na svetu. Seveda je bila navdušena, da je zasedla prvo mesto na tej lestvici.

"Zelo sem srečna in počaščena, da sem prva na Maximovi lestvici najbolj seksi žensk," je napisala na Twitterju. Pa vendarle, kako to, da se je iz lepe manekenke, ki jih resnici na ljubo pod soncem ni ravno malo, ravno ona prelevila v predmet poželenja (vseh) moških heteroseksualne spolne usmerjenosti?

Predvsem zato, ker razen nje ne obstaja svetlolasa punca z izjemno svetlo poltjo, ki je kljub temu videti eksotično. Za Bar prav gotovo ne moremo reči, da je videti kot tipična punca z ulic Tel Aviva. Poleg tega pa ...

Bar RefaeliSi jo lahko predstavljaš s puško v roki? Pred leti je namreč postala glavna tarča izraelske vojske študentov iz okolice Tel Aviva, ker ni odslužila dveletnega vojaškega roka, ki je v tej deželi obvezen tudi za ženske. Uradnik izraelske vojske je celo pozval k bojkotiranju izdelkov, ki jih oglašuje slavna manekenka. Da bi se izognila tej obveznosti, se je leta 2004 poročila s takrat 41-letnim družinskim prijateljem Arijem Weinsteinom in se po hitrem postopku ločila.

O njenem fantastičnem telesu ni treba veliko govoriti in pisati, saj smo se o vsem že prepričali na straneh revij, kot sta na primer posebna izdaja revije Sports Illustrated, v kateri dekleta blestijo v kopalkah, ali pa Esquire, ki jo je pred tremi leti povsem razgaljeno objavila na naslovni strani. Kljub vsemu pa ji je v času, ko se je še prebijala na modno sceno, največjo slavo, medijsko pozornost in prepoznavnost prineslo razmerje z igralcem Leonardom DiCapriem, največjim hollywoodskim osvajalcem ženskih src.

Zveza je bila precej resna in je trajala pet let, Leo pa je bil nad njo tako navdušen, da jo je predstavil celo staršem. To je posebna čast, ki ne doleti ravno vsake njegove izbranke. In teh seveda ni malo. Dokončno sta se raz­šla lanskega maja, a se žalosten konec ljubezenske zgodbe ni niti malo odrazil na fantastični karieri tega super modela. Bar Refaeli je že nekaj časa zelo pomembno ime v modni industriji.

Kako zelo seksi je?

Na to vprašanje dovolj zgovorno odgovori že dejstvo, da so ljudje v trenutku, ko je začela hoditi z Leom, pozabili na njegovo nekdanjo punco. Toda ta nekdanja punca ni bila 'navadna' punca, ampak nihče drug kot prav tako vrhunska manekenka, prelepa Brazilka Gisele Bündchen. Po vsem tem torej ni nenavadno, da Maxim ni edina revija, ki jo je razglasila za najbolj seksi Zemljanko, pred tem sta jo s tem laskavim nazivom okronali že reviji FHM in GQ. Povsem logično je, da so jo kmalu opazili tudi pri Victoria's Secretu, ob tem pa najbrž ni treba posebej poudarjati, da 'angelčki' te slovite modne znamke postanejo le najlepše med najlepšimi. Čeprav se nekateri morda ne strinjajo s trditvijo, da je najbolj seksi ženska na svetu, bi s svojo naravno lepoto in zapeljivim telesom marsikaterega moškega z lahkoto prepričala, da bi zaradi nje spremenil tudi versko prepričanje. Celo veliki Leo, ki lahko dobi dobesedno vsako dekle, ki si jo zaželi, je povsem ponorel za njo že prvič, ko jo je zagledal, zato je razmišljal, da bi prevzel judovsko vero, da bi se lahko poročil z njo.

In kakšna je skrivnost njenega popolnega videza?

Pred pomembnimi snemanji se nikoli ne loteva hitrih diet, ampak več dni je samo solato ali piščančje meso. Ne čuti potrebe po tem, da bi bila izredno vitka, a poudarja, da je oblika telesa še kako pomembna. Ker želi, da je na snemanjih ali modnih dogodkih njen videz vedno brezhiben, naredi večer prej dvakrat več trebušnjakov kot sicer in popije vročo vodo z limono. To ji omogoči hitro delovanje metabolizma naslednje jutro in prečisti telo, zato nima potrebe po kakšnih norih dietah ali dolgih urah, preživetih v fitnesu, saj v tem ne uživa:

"Nisem na dieti in nimam načrta prehranjevanja, a rada jem zdravo. Ničemur se ne odrekam in ne obstaja nič, česar ne bi jedla, a sem pač mlada in vadim, zato mi uspeva vse obdržati pod nadzorom."

Če med prazniki morda izgubi nadzor in pretirava s hrano, kilograme topi s pilatesom, sicer pa prisega na sistem borilnih veščin iz svoje domovine, ki se imenuje krav maga. Gre za kombinacijo borilnih veščin in manevrov samoobrambe, ki očitno poskrbijo za prekrasno telo.

S tem prekrasnim telesom se je preizkusila tudi kot televizijska voditeljica in igralka, in sicer v izraelskem filmu in seriji, a njeni uspehi so povezani zgolj z manekenstvom. Je pa zato na tem področju pometla s konkurenco.

Ni revije, katere naslovnice ne bi krasila vsaj enkrat, vsota na bančnem računu te mladenke, ki je pred tremi dnevi dopolnila 27 let, pa je že zdaj tako velika, da si je do konca življenja zagotovila finančno varnost. Med njene največje uspehe brez dvoma sodi to, da se je v manj kot letu dni pojavila na kar štirih naslovnicah francoske verzije 'modne biblije' Elle, kar še nikoli ni uspelo nobeni lepotici, pohvali pa se lahko tudi s tem, da je krasila katalog Victoria's Secreta, ki je svojevrstni vodnik po seznamu, kdo je kdo v svetu modelov.

Kljub vsem silnim uspehom je na žalost nikoli ne bomo videli na modni brvi, saj je visoka 'le' 174 centimetrov, kar pomeni, da je prenizka za manekenko.

Bar Refaeli se je družini izraelskih Judov rodila 4. junija 1985 v Hod HaSharonu.

V družbi treh bratov je odraščala v ruralnem delu Izraela, na ranču, ki so ga imeli v lasti starši, oče Rafael in mama Tzipi, ki je bila v sedemdesetih letih uspešen model. Toda Bar se ni nikoli zanimala za jahanje konjev in druge dejavnosti, povezane s podeželskim življenjem. Pravzaprav za takšne zadeve sploh ni imela časa, saj se je njena kariera začela, še preden je sploh shodila.

V prvi reklami je nastopila pri osmih mesecih, kot 11-letna punca pa se je že pojavila na izraelski modni sceni.

Takrat je pozirala za najrazličnejše najstniške revije in nastopala v oglasih, potem pa je začela nositi zobni aparat, zato je dala kariero do 15. leta na hladno. Vse od takrat na poklicnem področju ni naredila niti koraka nazaj. Prav kot 15-letna lepotička, ki je že pozirala za kataloge, kot sta Castro in Pilpel, je zmagala na izraelskem izboru za model leta, s čimer je izzvala pozornost mednarodne modne scene.

Že dve leti pozneje so jo izbrali za glavni model oblačil znamke Renuar, še pomembneje pa je, da se je takrat prvič pojavila na straneh francoske izdaje modne revije Elle. Pozneje je namreč povedala, da so bile prav fotografije, objavljene v tej reviji, njena odskočna deska. Takrat se je zgodil prelomni trenutek v njenem življenju in karieri. Kmalu zatem je dobila ponudbo za snemanje reklamne kampanje za slovito modno znamko Ralph Lauren, pred fotoaparate pa so jo povabili tudi ustvarjalci revije GQ. In tako se je kariera takrat 17-letne Bar začela razvijati s svetlobno hitrostjo. V trenutku je zablestela na naslovni strani revije Sports Illustrated in na straneh kataloga Victoria's Secreta.

Ker je naravno nadarjena za poziranje pred fotoaparati, so jo takoj vzljubili tudi fotografi.

V tem obdobju je bila izjemno uspešna tako na poslovnem področju kot tudi v ljubezni.

Chanel jo je izbral za zaščitni obraz svojih ličil, raper P. Diddy za zaščitni obraz svojega parfuma I Am King, enako so storila tudi podjetja Garnier, Marks & Spencer in Hurley. Iz tega so takrat sporočili, da želijo z njo prikazati 'mlado žensko, ki potuje in razis­kuje'. V posebni ediciji s kopalkami revije Sports Illustrated se je začela pojavljati redno, res pa je, da ji je zadnjo naslovnico 'prevzela' Brooklyn Decker.

Leta 2007 so jo na podelitvi nagrad Spike TV razglasili za najbolj seksi 'uvozni proizvod', s čimer so sprožili pravi niz razglašanja tega prekrasnega izraelskega modela za najbolj seksi žensko. Dve leti pozneje je po mnenju bralcev revij FHM in GQ postala ženska, za katero moški najbolj norijo, na podelitvi nagrad Women's World Award je osvojila nagrado World Style Award ...

Na ljubezenskem področju pa so ji rožice cvetele zaradi prej omenjene petletne zveze z DiCapriem, ki je skrbela tudi za njeno publiciteto, saj ni bilo medija, ki ne bi poročal o njej.

Bar, ki so jo pred tem povezovali z Urijem El-Natanom in s francoskim igralcem Davidom Charvetom, zvezdnikom nekdaj izredno priljubljene serije Obalna straža, je Leonarda spoznala novembra 2005, in sicer na zabavi v Las Vegasu, organizirani za člane glasbene skupine U2.

Marca 2007 sta celo skupaj obiskala njeno domovino, kjer sta se srečala z izraelskim predsednikom Shimonom Peresom. Ko so že vsi mislili, da je lepotici uspelo ukrotiti hollywoodskega žrebca, pa smo sredi leta 2009 izvedeli, da sta se razšla. Usoda je hotela, da sta v začetku leta 2010 obnovila romanco, in takrat je nemški Bild objavil njune fotografije s humanitarne večerje v Berlinu, kar ne bi bilo nič posebnega, če Bar ne bi nosila prstana, ki naj bi bil zaročni, zato so se mediji seveda razpisali o domnevno bližajoči se poroki lepega para. Širile so se tudi govorice, da je Leo svojo najdražjo zaprosil na valentinovo prav v nemški prestolnici.

"V Nemčiji sta zaradi filmskega festivala, na katerem Leonardo promovira svoj novi film Zlovešči otok, in to je vse," so govorice o zaroki takrat zanikali viri, ki so bili igralcu blizu. Oglasili so se tudi igralčevi prijatelji, ki so povedali, da informacija o zaroki ni resnična in da se ni zgodilo prvič, da so ju mediji že videli pred oltarjem. Govorice o poroki pa niso razburile le njenih oboževalcev in njegovih oboževalk, ampak tudi nacionalistično skupino Judov Lehava, ki je nasprotovala njeni poroki z igralcem.

"Ni naključje, da si se rodila kot Judinja. Tvoja babica in dedek prav gotovo nista sanjala, da bo njuna vnukinja prekinila judovsko generacijo v družini. Pridi že enkrat k sebi in se nikar ne poroči z Leonardom DiCapriem," je bilo zapisano v pismu, ki so ji ga namenili. Svoje rojake pa je razjezila tudi s tem, da je zahtevala status tuje državljanke, da bi plačevala manjše davke. Morda so bili tudi ti pritiski delno krivi za konec romance z Leom lanskega maja. Uradni razlog je razkril anonimni vir, ki je zatrdil, da sta se razšla zato, ker je Bar hotela, da se ustalita in zaživita pod isto streho, Leo pa se menda ni bil pripravljen povsem posvetiti življenju v dvoje:

"Vzela sta si premor, razšla sta se. Morda je to le začasno, saj se zdaj oba ukvarjata s svojimi projekti. Želela je hitrejši razvoj razmerja kot on. Hotela se je vseliti, zato je on prekinil zvezo."

Lepotico, ki je z Leonardom ostala v prijateljskih odnosih, konec razmerja očitno ni prizadel, saj so jo kmalu zalotili z novim fantom, Davidom Fisherjem, s katerim je lani poleti dopustovala v Saint-Tropezu. Videli so ju, ko sta se sprehajala po plaži in kupovala oblačila v luksuznih butikih, potem pa sta se vkrcala na gliser in se odpeljala do jahte. Nekaj časa skrivnostni David kmalu ni bil več tako zelo skrivnosten, saj smo izvedeli, da gre za milijonarja, ki je obogatel z nepremičninami in plinom in v katerega naj bi bila Bar zaljubljena do ušes. V preteklosti sta se redno srečevala na zabavah in sprejemih v Tel Avivu. Čeprav se je Fisher že ob prvem srečanju zaljubil vanjo, je moral svoje hrepenenje ohraniti zase, saj je Bar takrat še hodila z Leom. Ko je bilo njunega razmerja leta 2009 prvič konec, je David naposled zbral pogum, toda Leo je takoj posegel vmes in se znova pobotal z Bar. Fisher se je takrat umaknil, a nikoli ni opustil upanja.

"David je sicer vedel, da proti DiCapriu ne more imeti 'zmagati', a je vedno znova govoril, da bo s svojo ljubeznijo Bar nekega lepega dne skupaj," je povedal njegov prijatelj. Čakanje se je splačalo in lanskega junija je se je zanj srečno končalo, saj je bilo razmerje med Bar in Leom dokončno in povsem uradno končano. Usoda je poskrbela, da je David na neki zabavi v Rimu spet prekrižal pot svoji sanjski ženski ... Fisher, čigar premoženje ocenjujejo na približno 40 milijonov evrov, slovi kot velikodušen človek, ki ljudi, ki jih ima rad, razvaja na vse mogoče načine. To je takoj občutila tudi Bar, ki jo je presenetil z ogledom sončnega zahoda z jadrnice, zajtrkom s šampanjcem na zasebni plaži in luksuznim nakupovalnim pohodom po Saint-Tropezu. V nasprotju z DiCapriem, ki ljubi svobodo in se je vedno znova vztrajno upiral poročnim načrtom, ki jih je kovala Bar, je David - po besedah dobro obveščenega vira - možakar, ki z obema nogama stoji na trdnih tleh in že dolgo hrepeni po družini. Po vsem tem se nam je upravičeno dozdevalo, da je poroka le še vprašanje časa, a tudi iz te moke ni bilo kruha. Parček se je razšel in Bar je s svojim ljubezenskim življenjem nazadnje dvigovala prah lansko jesen, ko so se mediji razpisali, da se videva s Pierrom, sinom zdaj že nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja.

Kakorkoli že, trenutno je samska, kar je težko verjeti, še težje pa je verjeti njenim besedam, da je moški v zadnjem času sploh ne osvajajo in ne flirtajo z njo:

"Nihče mi ne dvori, moški se mi nikoli ne približajo."

Če je to res, je morda kriva tudi njena strategija zapeljevanja pripadnikov močnejšega spola, ki jo je nekoč razkrila.

"Moj načrt je, da se ne trudim preveč. Če se punce trudijo biti seksi, potem to nikakor ne izpade seksi. Mislim, da so ženske najbolj seksi, če so samozavestne," je sporočila Bar, ki je - glede na spolno privlačnost, ki jo izžareva - prav gotovo polna samozavesti. Med drugim pa je tudi razkrila, kako osvojiti čednega frajerja. Prepričana je, da to najlaže storiš, če ga ignoriraš. Kakšen pa mora biti moški, da ga Bar Refaeli  ignorira in da torej lahko osvoji njeno srce?

"Mora biti prijazen in mora imeti visoke moralne vrednote. Prvo, kar opazim na moškem, pa so zobje. Zobje so moj fetiš. Rada imam moške s širokim nasmehom in zelo belimi, sijočimi zobmi."

Moški, če torej menite, da ste primerni za snemanje oglasa za kakšno zobno kremo, imate pri Bar veliko možnosti za uspeh ...

Tim Jeras napisal za revijo Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri