Anže Kopitar: "Slovenke so lepše, ker so bolj naravne!"

24-letni Anže Kopitar, 'kralj' iz Los Angelesa, v zadnjih tednih polni naslovnice časopisov, ne le športnih, njegov intervju je bil objavljen tudi v enem izmed največjih ameriških časnikov New York Times, kjer so se razpisali tudi o njegovih začetkih na ledeni ploskvi, kako je pri štirih letih prvič zadrsal po domačem bajerju in kako je pomagal v očetovi gostilni.

Z dekletom Ines proste trenutke najraje preživita na plaži, v kinu ali pa ob partiji bovlinga. (foto: Helena Krmelj) Helena Krmelj
7. 6. 2012

Njegova prepoznavnost je seveda postala večja tudi v očeh nežnejšega spola, vendar pa se tako Anže kot njegovo dolgoletno dekle Ines s tem ne obremenjujeta.

"Dekleta so, a še zdaleč ne tako privlačna kot Slovenke. Vse so malo bolj umetne, popravljene. Tam je veliko huje kot pri nas in to me ne privlači. Meni je ljubše, če je moje dekle čim bolj naravno," pove Anže, ki s svojo boljšo polovico proste trenutke najraje preživlja na plaži, v kinu ali pa s prijatelji na bovlingu.

Ljubezen na daljavo se je obnesla!

Iz najstniške ljubezni, ki se je razvila po čistem naključju, je danes po šestih letih njuna veza trdna kot še nikoli. Čeprav sta bila na začetku mlada, neizkušena in je marsikdo menil, da se zveza na daljavo ne bo obnesla, pa sta vsem dokazala nasprotno.

Po letu dni, ko je Anže Kopitar debitiral v ligi NHL in ga je Ines obiskala le dvakrat, sta se odločila, da si želita skupaj preživeti več časa, in tako se je Ines odločila preseliti čez lužo. Čeprav zaradi njegovih športnih obveznosti časa za skupno preživljanje trenutkov ni veliko, je ravno hokej tisti, ki ju je združil. Spoznala sta se namreč v Mariboru, kjer je potekalo svetovno hokejsko prvenstvo do 18 let.

Anže je bil član mladinske reprezentance, Ines pa je kot dijakinja pomagala pri koordinaciji, prvič pa sta se spoznala na večer zaključne zabave. Takoj sta si bila všeč, vendar priložnosti za normalne zmenke nista imela, saj je Anže takrat že živel in igral na Švedskem, zato sta se spoznavala prek vseh načinov, ki jih danes nudi moderna tehnologija. Čeprav je bilo tako vsako snidenje zanju toliko slajše, sta se po letu dni, ko je Anže podpisal sedemletno pogodbo s klubom iz Los Angelesa, odločila za skupno življenje.

"Zaupanje mora biti pri takšni vezi zelo močno in midva sva se oba zavedala, da bo veliko lepše, ko bova to preživela.

Anže Kopitar

Prvi Slovenec v boju za Stanleyev pokal

Anže Kopitar se je v hokejsko zgodovino zapisal kot prvi Slovenec, ki se bori za Stanleyjev pokal v finalu najmočnejše hokejske lige na svetu.

24-letni Hrušičan je v ekipi Los Angeles Kings debitiral malo po tem, ko je dopolnil 18 let, od takrat pa se njegova kariera strmo vzpenja, za kar je zaslužna predvsem njegova družina, ki mu ves čas stoji ob strani. V mestu angelov ga že nekaj let spodbuja tudi dekle Ines.

Vse to in še veliko več o Anžetu Kopitarju, njegovi Ines, pa tudi tem, kdo mu kuha in ali morda mladi par pričakuje celo naraščaj, si preberi v ekskluzivni zgodbi v novi Story.