Anne Hathaway je vsak dan bolj vesela

Manj kot nekdo govori o življenjskih bolečinah, bolje se počuti, je prepričana v newyorškem Brooklynu rojena filmska igralka Anne Hathaway, ki se poleg vsega pri še ne polnih devetindvajsetih počuti vsak dan bolje.

20. 9. 2011

"Ko vstanem, se počutim bolje kot dan prej," je ob začetku promocijske turneje novega filma One Day izjavila igralka, katere oče Gerald Thomas je odvetnik, mati Kathleen Ann pa igralka in njena vzornica.

Družina Hathaway se je leta 1988 iz New Yorka čez reko Hudson preselila v New Jersey.

Otroci, Anne ter brata Thomas in Michael, so bili vzgajani v strogi katoliški veri in filmska zvezdnica, ki je vodila tudi zadnjo podelitev oskarjev, je prepričana, da ima zato 'zares močne vrednote'. V začetku najstniškega obdobja so se ji zdele celo tako pomembne, da je nameravala postati nuna.

Proti življenju brez spolnih odnosov in načrtovanja družine se je odločila pri petnajstih, ko je njen starejši brat Thomas ugotovil, da je homoseksualec, saj se ji je zdelo nesprejemljivo, da bi bila glasnica religije, ki obsoja določene spolne usmerjenosti. Vera v katoliške vrednote ji je očitno dala misliti še dolgo po odločitvi, da ne bo nuna, kajti leta 2009 je izjavila, 'da v resnici še ni našla vere, ki bi ji bila po meri« in da so njena verska prepričanja »delo v nastajanju'.

Usoda je hotela, da je bila leta 2005 izbrana za vlogo v filmu Gora Brokeback, v kateri sta se 'kavboja' Heath Ledger in Jake Gyllenhaal zaljubila in je lahko še med snemanjem predelovala bratovo homoseksualnost in odzive družbe.

Zakaj je torej vsak dan bolj zadovoljna in zakaj blizu 30. rojstnega dne, ko večino ljudi, še posebej žensk že grabi panika, da so najboljša leta za njimi, ugotavlja, da občuti vse več svobode?

"Občutek imam, da 30. leta prinašajo občutek svobode,« je prepričana Anne.

"Živimo namreč v obdobju, ko ni nič več nujno, da človek odraste pri dvaindvajsetih in ima takoj zatem tudi otroke. Več časa imamo torej, da ugotovimo, kdo smo in kaj tudi zares hočemo. To je tudi čas, ko se nehaš opravičevati za to, kar si. Lepo je, da ni narobe, če česa ne veš. Ljudje te ne bodo obsojali, če boš kaj vprašal. To je svoboda."

K njenemu novemu razcvetu je veliko prispevala tudi harmonična zveza z Adamom Shulmanom, igralcem in oblikovalcem nakita.

"Adam je najboljši," pravi.

"Uničil mi je tudi vse načrte, saj sem po koncu zveze z Raffaellom načrtovala, da bom nekaj časa samska. In sem se nemudoma zaljubila do ušes."

Anne se je z italijanskim nepremičninskim mogotcem Raffaellom Follierijem začela srečevati leta 2004, bila nekaj let tudi članica predsedstva dobrodelne ustanove Follieri in tudi med glavnimi donatorji, saj naj bi sredstva šla za cepiva v državah tretjega sveta. Toda Follieri leta ni izpolnil obrazca, na katerem dobrodelne ustanove obrazložijo finančno poslovanje, in Hathawayeva se je v strahu za dobro ime na hitro odselila. Kot se je izkazalo ob izreku štiriinpolletne zaporne kazni, na katero je bil obsojen oktobra 2008, se je Follieri investitorjem predstavljal kot zastopnik Vatikana za nepremičninske investicije in vložene milijone prek ustanove Follieri črpal na svoj račun.

Pet zvezdniških zanimivosti

  • Aretacija Follierija jo je spravila v šok.
  • Leta 2010 je v družbi Denzela Washingtona vodila koncert pred podelitvijo Nobelovih nagrad.
  • Bori se z odvisnostjo od kajenja.
  • Pravi, da kajenje zmanjšuje stres.
  • Je vegetarijanka.

Povzeto po reviji Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri