Angelina Jolie objema srbskega vojaka Đura

Prav na dan, ko se je v Budimpešti na snemanju režiserskega prvenca Angeline Jolie pojavil tudi njen soprog Brad Pitt, je zvezdnica na filmskem prizorišču pozdravila slovensko-bosansko-hrvaškega igralca Branka Đurića.

25. 10. 2010

Film je ljubezenska zgodba, ki se sicer začne tako, da srbski vojak posili muslimansko dekle, to pa se pozneje vanj zaljubi. Vse skupaj se dogaja med vojno v obdobju med letoma 1992 in 1995.

Zanimiva igralska zasedba

Branko Đurić, igralec in glasbenik, ki je pred dnevi na prodajnih policah pozdravil tudi novi album svoje skupine Bombaj Štampa, naj bi v Angelilninem filmu igral eno izmed karakternih vlog. Mediji pišejo, da naj bi ga Joliejeva opazila v filmu Nikogaršnja zemlja in novejšem Triaža, v katerem je Đuro igral s Colinom Farrellom.

Glavno vlogo v filmu z naslovom Unknown love story ima sarajevska igralka Zana Marjanović, v filmu pa se bo pojavil tudi legendarni hrvaški igralec Rade Šerbedžija.

Proračun filma naj bi znašal 15 milijonov dolarjev, tako da bo zajeten kupček dolarjev zagotovo dobil tudi Đuro.

Nepričakovan zaplet

No, najprej se je pri snemanju filma rahlo zapletlo, saj so ji v Bosni in Hercegovini prepovedali snemanje filma, ker se vsebina filma nanaša na obdobje med vojno v BiH.

Najprej je Angelina sicer že imela dovoljenje, vendar pa ga je minister BiH za kulturo in šport Gavrilo Grahovac po srečanju z aktivistično skupino Ženske – žrtve vojne umaknil. Članice skupine, ki združuje ženske, ki so bile med vojno v BiH žrtve spolnega nasilja in posilstev, scenarija sicer niso videle, trdile pa so, da je zgodba filma nesprejemljiva in da bi lahko povzročila žrtvam posilstev še več duševnih bolečin. Nekaj dni pozneje je minister prepoved umaknil.

Film dobi zeleno luč

Joliejeva je dobila zeleno luč in bo lahko svojo zgodbo snemala tudi v Bosni, ki jo je pred nekaj tedni obiskala. Za zdaj snemanja še vedno potekajo v Budimpešti. Gavrilu pa je morala ekipa predložiti celoten scenarij za film, saj se je želel prepričati, da ne bodo žalili žrtev vojn v BiH.

In kaj pišejo mediji?

Večina slovenskih, hrvaških in bosanskih medijev je veliko pozornost namenila Branku Đuriću in tudi njegovi ženi Tanji Ribič, ki naj bi bila ljubosumna na Angelino Jolie.

Angelina in Đuro sta si po pisanju medijev med pripravami na film večkrat pisala prek elektronske pošte, igralka pa se je na koncu vsakega sporočila podpisala z 'Love, Angie'. Igralec je za hrvaški spletni portal Index v šali izjavil, da bi v preteklosti umrl od smeha, če bi mu kdo rekel, da bo njegova žena ljubosumna na Angelino Jolie.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri