Angelina Jolie bo pravico iskala na sodišču

Igralka Angelina Jolie se je odločila, da se bo branila pred obtožbami, da je film V deželi krvi in medu plagiat.

16. 9. 2012

Skupaj s producentsko hišo GK Films in distributerjem Film District bo pravico iskala na sodišču. Spomnimo, da je samo nekaj tednov prej, preden je film prišel v kinematografe, slavno igralko javno napadel James J. Braddock s pravim imenom Josip J. Knežević.

Trdil je, da je film plagiat, povzet po njegovem romanu The Soul Shattering, ki ga je izdal leta 2007. Pravi tudi, da se je kar nekajkrat srečal s producentom Edinom Šarkićem, da bi se dogovorila o možnosti snemanja filma. Pozneje je bil menda zelo šokiran, ko je slišal, da se ta producent s slavno igralko dogovarja o snemanju filma z identično zgodbo.

Angelina zavrača obtožbe in dejstvo, da bi bil film plagiat. Zagotavlja, da je navdih za zgodbo dobila, ko je delala kot ambasadorka Združenih narodov v BiH.

Po pisanju Hollywood Reporta Angelina Jolie in njeni sodelavci priznavajo, da niso prejeli privolitve Josipa J. Knezevića, zanikajo pa, da bi morali od njega dobiti pravno odobritev in licenco.

Angelino in njeno skupino sodelavcev bo zastopala odvetniška družba L.A.'s Reed Smith.

film

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri