Andreja Vakselj: Ne le ob petkih pleše v petkah

“Žal mi je, da slovenski plesalci ne stopimo skupaj in ne naredimo dobrega plesnega šova.”

8. 3. 2011

Kdo je to dekle? Plesalka svetovnega formata, ljubljenka plesnih učiteljev, plesna učiteljica, muza vzhajajočih pevskih zvezd, po potrebi igralka in fotomodel.

Dekle, ki obožuje neke piškote na O in trdo delo. Težko bi živela brez Skypa, ker je veliko zdoma. Težko bi živela brez tujine, kjer širi svoj plesni horizont in osebnostno raste – L.A. je z nešteto plesnimi klasi za plesalko, ki je v svoji karieri že imela čast plesati s Kylie Minogue, kot trgovina s slaščicami za majhno punčko. Težko bi živela brez mamine juhe, prijateljev, teka in sprehodov v naravi. Lahko bi živela brez visokih petk, a noče. Hip hop in visoke pete, to je najbolj ona.

Je v zraku nova plesna modna muha?

Hip hop v petkah! No ja, ne le hip hop, ampak tudi sorodne plesne zvrsti. Ti klasi bodo puncam dali samozavest, ki jo potrebujejo, kadar gredo plesat ven. Konec je džuskanja kar tako!

Kakšna je pot iz Kazine do odra, na katerem 25 tisoč glavi množici poje Kylie Minogue in pleše slovenska lepotica?

Pot pelje od Željka Božiča, ki me je pred osmimi leti naučil prvih pravih plesnih korakov in je še vedno moj največji učitelj, do številnih tekmovanj, izpopolnjevanj v tujini, stika s karizmatičnimi plesnimi učitelji, kot sta Jillian Meyers in Tony Testa, asistent koreografije turneje This is it MJ, puščanja – očitno – zadovoljivega vtisa, velike delovne vneme in predvsem nore ljubezni do plesa, pa do mejla, klica, solz sreče in tresočih kolen, leta v London, v Nemčijo in nato v Pariz v družbi odličnih plesalcev in … Kylie. Občutkov, ki sledijo, pa ne znam opisati.

Kaj točno je zares opazil Tony Testa, da te je povabil k sodelovanju?

Verjetno je opazil, da živim za odre. Tony je zelo poseben plesalec in koreograf, ki daje veliko na performance. Ko zapustiš njegov klas, odneseš s sabo nekaj radikalno novega. Jaz pa se v vsako plesno vlogo vživim z vsako celico. Verjetno zato tudi privlačim ljudi, ki delajo glasbene videospote. Zadnje čase čakajo name za vsakim vogalom. A nastop s Kylie ni razlog, da bi mislila, da sem dosegla ne vem kaj. Vem, da me čaka še veliko dela na sebi, ogromno znanja moram še osvojiti. Tega se veselim, veselim se novih stvari, novih ljudi, novih pogledov na isto stvar, ples. Konstanten stil življenja ni zame, potrebujem spremembe okrog nekaj sidrišč: družine, prijateljev, fanta.

In kaj potrebuješ od fanta?

Toleranco, ker imam malo časa in veliko sanj. Podporo, ker je tako vse lažje. Spoštovanje in zaupanje, da ne pride do prepirov, ker imam malo časa in veliko sanj.

P.S.

  • Rojena: 21 let
  • Idealen fant: njen didžej
  • Po naravi: stoodstotno pozitivna
  • Glasba: hip hop, Bryan Adams, soundtracki risank

Besedilo: Tina Torelli, fotografija: Aleksander štokelj, stiliranje: Manca Čampa, oblačila: H&M, ličenje: Nika Veger, frizura: Alma za frizerski salon The Star

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri