Andrea iz Kmetije: To je razlog, zakaj je njen VIDEZ tako drugačen (in NE govorimo o stilu)

Številni so se spraševali o njenem spolu - no, njena zgodba je veliko več od vprašanja 'zakaj' in 'kako'. Preberi si njeno težko pot. 

Andrea iz Kmetije: To je razlog, zakaj je njen VIDEZ tako drugačen (in NE govorimo o stilu) (foto: POP TV) POP TV
5. 9. 2022

Ena izmed najbolj zanimivih tekmovalk te sezone resničnostnega šova Kmetija je zagotovo Andrea Libič iz Logatca. Še pred začetkom šova je namreč priznala, da ne izključuje možnosti, da se bo v oddaji pred kamerami predala strastem, kasneje pa je razkrila tudi, da je interspolna oseba

Kaj to v resnici pomeni?

Interspolne osebe imajo atipičen razvoj spolnih kromosomov, spolnih žlez, reproduktivnih organov in kanalov ter genitalij.

Kot piše portal Zurnal24, Andrea ob rojstvu sicer ni imela moških reproduktivnih organov, razlog za to, da so ji ob rojstvu določili moški spol, pa gre najverjetneje iskati v tem, da se v majhnih konzervativnih okoljih pogosto pričakuje, da je prvi otrok moškega spola. "Pri kakšnih šestih, sedmih letih, ko se otrok že začne učiti nekaterih stvari, sem videla, da moj spol pravzaprav ni enak spolu drugega otroka. Tako sem živela, se oblačila in strigla kot moški. Pravzaprav nisem imela pravice do izbire in o tem pravzaprav nisem vedela ničesar," je pred časom povedala za portal lgbti.ba. 

Nikoli ne uganeš, s čim se (poleg košarke) ukvarja Mike Tobey 😍

"V tem obdobju sem spoznala izraze LGBTI in tudi transspolnost. Kvalificirala sem se za transspolno osebo, ker zase nisem imela druge razlage," je povedala in dodala, da je istospolno usmerjeni sicer niso nikoli privlačili.

Zaradi bolečin v trebuhu ugotovila resnico o sebi ...

Ker je dlje časa trpela bolečine v trebuhu je pri 23-letih opravila prvi ultrazvok na ginekološki kliniki, kjer ji je zdravnica povedala, da gre za zelo specifičen primer in ji pojasnila, da je interspolna oseba.

Kmalu za tem je začela uporabljati hormonske blokatorje, ki so povzročili tudi različne spremembe v njenem videzu. Na terapijo je odšla v Srbijo in poudarja, da se za zdaj ne namerava lotiti rekonstrukcije spola. "Spomnim se, da mi je bilo zelo nerodno, ko sem šla kupit svoj prvi nedrček," je še povedala. 

Spodrsljaj 24ur: TEGA gledalci 100% ne bi smeli slišati (Edi Pucer pozabil, da ima prižgan mikrofon)

Fotografije: POP TV