Ana Soklič: Res le neuravnovešena diva?

28-letna Ana Soklič je bila odločna in trmoglava že kot otrok. Že v petem razredu osnovne šole se je uprla nasvetu učiteljice, da naj namesto skladbe Darje Švajger zapoje raje kakšno lažjo pesem. In Ana bi ne bila Ana, če bi se temu (že takrat) ne uprla.

Ana Soklič: Res le neuravnovešena diva? (foto: Sotr) Sotr
14. 6. 2012

Svojemu značaju je ostala zvesta tudi na šovu X Factor, kjer so je ničkolikokrat označili za trmasto, depresivno, tudi psihično nestabilno, vendar pa sama zase pravi, da je v resnici izjemno srečna oseba.

Zaradi neposrednosti deluje težka

Zadnje pol leta, odkar je bilo njeno življenje podrejeno snemanju šova X Factor, si bo Ana zagotovo zapomnila, še posebej po vseh prijateljstvih, ki so se stkala tako na odru kot za njim.

"Največ mi pomeni prijateljstvo z Jadranko Juras, pa tudi vsa poznanstva, ki so nastala med drugimi tekmovalci in sodelujočimi, ki morda vejo o meni več kot marsikateri človek, ki me pozna že dlje časa.«

Če se je iz celotne preizkušnje kaj naučila, je to, da bi bilo dobro v določenih situacijah svoje občutke zadržati zase.

»Dejstvo, da je včasih bolje biti malo manj iskren, sem težko sprejela, saj v zasebnem življenju ne delujem tako, zato mogoče včasih delujem težka oseba."

Jennifer Hudson ne bi ocenili za možačo

V velikem intervjuju, ki je izšel v novi Story, se je Ana Soklič med drugim razgovorila o tem, kako je prenašala očitke, da se na X Factorju obnaša kot diva in da se težko prilagaja, predvsem pa, ali bi - če bi imela še eno priložnost - kaj spremenila glede svojega obnašanja:

"Mogoče, da res, vendar ne verjamem, da bi se iz tega lahko izcimilo kaj dobrega. Eno ne gre brez drugega, jaz sem takšna z razlogom. Moje petje je odraz moje celotne osebnosti, ne znam peti in se samo smejati v kamero, obojega ne moreš imeti. S tem sem se najbolj ukvarjala tako na šovu kot tudi pred njim, saj me ta čustvenost v petju marsikdaj pripelje do roba. Veliko je bilo govora o tem, da je treba stopiti na oder, biti to, kar si, in pokazati svoje občutke, vendar to ni vedno tako. V tujini je ta meja malo bolj zabrisana. Če pogledamo Jennifer Hudson, ki poje zelo življenjsko, s polno sugestije in čustvi, je zagotovo ne bi ocenili kot agresivne možače, kot so nekateri mene. Ta stereotip, da more biti ženska samo všečna in ljubka z nasmehom na obrazu in neko distanco, mi ni blizu. Mislim, da bi imela v nasprotnem primeru veliko manj težav. Vsekakor pa sem prepričana, da če bi znala biti malo bolj diplomatska in manipulativna, na odru zagotovo ne bi tako dobro odpela."

Uranjeku ne zameri njegove izjave

Na njenem zadnjem dvoboju za obstanek v X Factorju je Aleš Uranjek, eden izmed žirantov, svojo odločitev o njeni izločitvi pospremil z izjavo, da je psihično nestabilna. Mu je samosvoja Ana to zamerila?

"(smeh) Ne vem, kako on sam dojema pojem psihične stabilnosti. Če človek v nečem vztraja in nikoli ne vrže puške v koruzo, je psihična nestabilnost na zelo majavih in spolzkih tleh, vsaj kar se njegove izjave tiče. Po koncu oddaje sva sicer izmenjala nekaj besed, vendar sem prepričana, da bo priložnost, ko se bova lahko o tem bolj resno pogovorila, še prišla. Mu pa tega ne zamerim, tudi drugim, ki so komentirali po svoje, nimam nič, to sta bila vse le šov in tekmovanje."

Sicer pa si  lahko video izjavo Ane Soklič o Uranjekovem komentarju lahko ogledaš na portalu Govori.se, celoten intervju pa prebereš v novi reviji Story.

P.S.

Zaznamovana z bolečino nesrečnega otroštva

Z očetom se danes bolje razume

Znano je, da imajo najboljši pevci in glasbeniki za seboj kakšno težko življenjsko preizkušnjo, in tudi Ana Soklič ni izjema, saj svoja čustva najlažje prelije na papir.

"Lahko rečem, da me je moje otroštvo do neke mere zaznamovalo, še posebej, kar se odnosov v družini tiče. Vesela sem, da so danes razmere veliko lepše, določene spore smo zgladili in z atijem sva se v zadnjem obdobju veliko bolj zbližala. Se pa strinjam, da če ti je v življenju vse postlano z rožicami, nimaš te bolečine, ki je najboljši vir za ustvarjanje, od nikoder za črpati. Včasih si rečem, da bi imela raje srečno otroštvo, vendar pa po drugi strani danes ne bi bila tu, kjer sem. Bolečina je na neki način tudi ljubezen, zato sem zelo srečna oseba. Že samo dejstvo, da ob glasbi dobim občutek, da letim, je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi."