Ameriški top model: Od nekdanjih modelov do roparic in odvisnic

Nekatere nekdanje tekmovalke priljubljenega šova Ameriški top model so končale zelo žalostno. Postale so namreč odvisnice od mamil in alkohola ali pa so pristale v zaporu.

Mirjana Puhar je pred 
nedavnim podlegla 
strelom.  (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2015

Pred nedavnim so v Ameriki ubili 19-letno manekenko srbskih korenin Mirjano Puhar. Nesrečnica se je proslavila s sodelovanjem v šovu Ameriški top model, v katerem je tekmovala lani, izpadla pa je v deseti epizodi.

Za njeno smrt je osumljen Emmanuel Jesus Rangel, ki je poleg lepotice ubil še njenega 23-letnega fanta Jonathana Alvarada in njegovega 21-letnega najboljšega prijatelja Jusmarja Isiaha Gonzago-Garcio. Policisti so ugotovili, da je motiv za trikratni umor povezan z mamili.

Tyra Banks, mentorica nadobudnih manekenk, ki sodelujejo v tem priljubljenem šovu, je izjavila, da jo je smrt nekdanje varovanke močno prizadela, in dodala, da Mirjana na žalost ni edina, ki jo je po tem, ko so se ugasnile kamere, doletela žalostna usoda.

Tyra

Nekatera druga dekleta so bila namreč na zdravljenju odvisnosti od mamil in alkohola, nekatera pa so imela težave z zakonom.

Tistim, ki jim je bila sreča bolj naklonjena, si je naposled vendarle uspelo urediti normalno življenje, drugim pa to žal ni uspelo ...

Renee DeWitt, ki je v osmi sezoni šova osvojila tretje mesto, so junija 2013 aretirali in obtožili posedovanja mamil, vloma, kraje in goljufije. Vlomila je namreč v neko hišo, ki je bila takrat prazna, možje postave pa so jo oboroženo zasačili v garaži.

Ker je ukradla nekaj stvari iz avta in brez dovoljenja posedovala orožje, so jo obsodili na 12 let zapora, poleg tega pa je morala žrtvam kraje plačati skoraj 60 tisoč dolarjev odškodnine.

Lepotica, ki se je proslavila pred osmimi leti, ko je kot 20-letnica nastopila v očitno zakletem šovu, se je po aretaciji odrekla skrbništvu nad svojimi tremi otroki.

Angelea Preston je tekmovala v 14. in 17. sezoni šova. Prebila se je do finala, a ko so producenti izvedeli, da je med snemanjem šova delala kot plačana spremljevalka, je bilo zanjo tega modnega tekmovanja pred kamerami konec.

Ker so ustvarjalci oddaje menili, da je kršila pogodbo, so jo celo tožili in zahtevali tri milijone dolarjev, Angelea pa je ves čas zanikala krivdo in zatrjevala, da je kot spremljevalka delala že pred sodelovanjem v šovu.

Nekdaj seksi blondinka Jael Strauss je danes, pri komaj 30 letih, videti kot starka.

Jael

Mamila je začela jemati pred osmimi leti, med sodelovanjem v šovu, ko je eden od njenih prijateljev vzel prevelik odmerek in umrl.

Čeprav je vedela, da ji je prijatelj umrl prav zaradi mamil, je postala odvisna od metamfetamina, ki je povsem izobličil njen obraz.

Da bi zaslužila kakšen dolar, je delala tudi kot striptizeta, pozneje pa je na srečo okrevala in danes dela v nekem teksaškem rehabilitacijskem centru.

Udeleženka pete sezone šova, 33-letna Lisa D'Amato, je bila prav tako na zdravljenju odvisnosti od alkohola, marihuane in kokaina.

Lisa

Očitno pa ni bila odvisna le od opojnih substanc, ampak tudi od kamer, saj se je zdravila v televizijskem šovu, imenovanem Dr. Drew On Call.

Na srečo je premagala odvisnost in zmagala v oddaji America's Next Top Model All Stars, danes pa se ukvarja z glasbo, je srečno poročena in ima 17-mesečnega sinčka. 

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova