Američani izbrali novo pevsko zvezdo

Glasbena oddaja Ameriški idol, kjer izbirajo najboljši pevski talent, se je končala. V močni konkurenci je zmagala 23-letna Candice Glover.

17. 5. 2013

Candice Glover je zmagovalka 12 sezone glasbene oddaje Ameriški idol. V finalu je z večjim številom glasov premagala Kree Harrison.

Candice je srečo na avdicijah poskusila že v sezoni 9 in 11, vendar v finalni izbor ni prišla. V tretje gre rado, tako ji je letos to uspelo, na koncu pa je z močnim vokalom in čustvenimi interpretacijami premagala vse tekmovalce.

Candice ima pet bratov in sester. Ko je odraščala je bila zelo nesamozavestna. Kot je dejala, se nikoli ni počutila lepo ali dovolj dobro, zato je v srednji šoli poiskala strokovno pomoč.

Kot svoje idole našteva Christino Aguilero, Drakea, Adele, Whitney Houston in jazz pevko Jazmine Sullivan. Slednja je Candice opisala kot izjemno pevko. Poglejte se eden izmed finalnih nastopov pevke, ki se tako pridružuje še drugim zmagovalkam, ki so po sodelovanju na Ameriškem idolu postale svetovno znane. (Carrie Underwood, Jordin Sparks, Kelly Clarkson)