Amanda Bynes ima bipolarno motnjo in shizofrenijo

Nekoč zvezdnica mladinskih filmov in velik up kinematografije, Amanda Bynes (27), se otepa z bipolarno motnjo, poleg tega pa ima še shizofrenijo. Njeni starši upajo, da bo z zdravili omilila bolezni in da bo lahko normalno živela.

Sprva je seveda kazalo, da se pač igralka zapija in omamlja, potem pa so ugotovili pravi razlog za njeno neodgovorno vedenje. (foto: Profimedia) Profimedia
11. 10. 2013

Mogoče to opravičuje njeno vedenje v zadnjem času. Amanda Bynes je namreč vse prej kot v dobri formi. Predvsem psihični. Pred kratkim so jo recimo v New Yorku aretirali, ker je vozila pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc. Amando so odpeljali na psihiatrični oddelek bolnišnice UCLA. Ko pa so jo odpustili, se je prijavila v kliniko, specializirano za paciente s psihičnimi težavami.

Po tem dogodku je njena mama dobila skrbništvo nad njo, saj Amanda ne more več odločati o svojem življenju. Sprva je seveda kazalo, da se pač igralka zapija in omamlja, potem pa so ugotovili pravi razlog za njeno neodgovorno vedenje. Diagnosticirali so ji bipolarno motnjo in shizofrenijo. Njeni starši so se tega najbolj bali, saj se jim je dozdevalo, da bo diagnoza taka. Vendarle pa upajo, da bo z zdravili bolezen omejila oziroma da bo lahko z njo nemoteno živela. Zdaj naj bi bila Amanda v zasebni kliniki v okolici Los Angelesa. Lynn in Rick Bynes pa prosita vse, naj jim pustijo malce zasebnosti.

Verjetno je ta bipolarna motnja kriva, da je Amanda, ko bi morala narediti preskok iz najstniške v odraslo zvezdnico, vse zavozila in se raje podala v svet omame. Če gre verjeti njenim prijateljem, naj bi na dan pokadila tudi do 30 džojntov. Nekateri so celo napovedovali, da bo končala kot nesrečna Amy Winehouse.

O njenih težavah je spregovoril tudi Jonathan Jaxson, ki je Amandin predstavnik za stike z javnostjo in njen najboljši prijatelj. Pravi, da ga je odkrito strah, da bi njegova varovanka in prijateljica vzela prevelik odmerek in tako končala mlado življenje. "Ne samo da kadi džojnte, tudi kokain uživa. Poleg tega pretirava s plastičnimi operacijami," je zaskrbljen Jonathan. "Pol leta sem poskušal popraviti škodo, ki jo je naredila z operacijami. Sicer posegi niso bili veliki, a vseeno povsem nepotrebni," je povedal v nekem intervjuju.

Igralka ga je sicer najela po tem, ko je naredila nekaj grobih prometnih prekrškov in izgubila vozniško dovoljenje. Na začetku je bilo vse še pod nadzorom, potem pa je zadeva ušla iz rok, pravi Jonathan. "Amanda je najbolj milo bitje na svetu, kadar je 'čista'. Takoj ko vzame drogo, pa se stvari povsem spremenijo," pravi in dodaja, da sam dvomi o diagnozi, saj se mu zdi, da je za vse težave kriva droga, in ne psihične težave. Alkohola pa naj ne bi uživala, samo droge.

Ali si bo uničila kariero?

Amanda Bynes je igralka, pevka in modna kreatorka, katere premoženje ocenjujejo na štiri milijone dolarjev. Denar je večinoma zaslužila s televizijskimi serijami in filmi. Ima tudi svojo modno linijo, ki se imenuje Dear. S petjem ni preveč zaslovela, zato je tudi opustila misel na to, da bi bila kdaj slavna pevka. Na vrhuncu kariere je na leto služila od dva do tri milijone dolarjev. Potem pa se je lani odločila posloviti od snemanja filmov ter se posvetiti le oblikovanju oblačil. A denar je hitro kopnel in njeni starši celo pravijo, da je blizu bankrota, zato bosta zdaj mama in oče bedela nad njenim življenjem in financami.

Odstranila si je silikonske prsi

"Zdelo se mi je, da imam namesto prsi žoge," je dejala Amanda, ko si je odstranila silikonske vsadke. To je storila zato, ker se je s povečanim oprsjem slabo počutila in je imela vtis, kot bi ji nekdo na telo nalepil žoge. Očitno pa se je naredila tudi za nekaj popravkov na obrazu, ki je zdaj precej drugačen, kot je bil. Škoda, saj je bila zvezdnica povsem v redu pred posegi. "Kirurgija je zame res čudo, saj lahko z njeno pomočjo na sebi popraviš vse, kar ti ni všeč," je celo zapisala na Twitter. No, očitno ji ni bil všeč niti nos in si ga je dala popraviti. Nekoč lepotica si danes sploh ni podobna. O posegih pa redno obvešča sledilce na Twitterju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri