Amanda Amon: Dekle z zvezdniškim imenom

“Nora sem na nemogoče visoke pete, ki jih nosim samo zato, ker se v njih počutim lepo. Tu in tam potem tudi padem, o udobju pa raje ne bi izgubljala besed.”

8. 7. 2011

Pa tudi s telefonskim imenikom (pssst!) in službo, ki ji nalaga stres spoznavanja svetovnih glasbenih zvezd. Stres, ki ga v roza boksarskih rokavicah dvakrat tedensko s perfektnimi krošeji strese nad boksarsko vrečo. Na slovenski podružnici Universal Music, največjega podjetja glasbene industrije na svetu, Amanda skrbi za strateško tržne načrte in nekaj podobnega počne tudi v družinskem podjetju Amon. Študirala in delala je v Ljubljani, Miamiju in Londonu, zato govori dva jezika in štiri dialekte. Zaljubljena je v življenje, glasbo in vino – živi dokaz, da grozdna jagoda včasih pade točno pod trs. A kdor ima rad življenje kot Amanda, mu življenje ljubezen vrača. Z Amando o glasbi, o tem, kako se je skotil Miauuu!, edina čisto ženska penina, o nujnosti potovanja v prostoru in nenujnosti udobja.

Moja glasba

“Všeč so mi R&B in soul, indie rok, alternativa, White Lies ali Arcade Fire pa tudi stari rokerji: Rollingi, U2, Bon Jovi. Prepoznam glasbo, ki je bila narejena s srcem. Zato imam rada Gibonnija. Najbolj pa me je v zadnjem času navdušila novica o ustanovitvi skupine Super-Heavy. V življenju nežnost kombiniram z ostrino: poletne oblekice z usnjem, prizemljenost z visokimi petami, ljubezen z zdravo pametjo.”

Moj alter ego

“Doma za družinsko mizo vedno snujemo nove proizvode. Bližalo se je valentinovo in mama je predlagala, da bi naredili jagodno penino. Za vse, razen za vsebino, so zadolžili mene. Po  večeru s poskusno steklenico brez imena in brainstormingom je prijatelj iz Makedonije zjutraj na mizi pustil listek, na katerem je pisalo Miauuu!. Zvezda je bila rojena. Miauuu! je moj alter ego, moja provokativna plat.”

Lahka plat življenja

“Če bi lahko, bi vsak dan nekam pobegnila. Že jutri bi šla na Fidži ali Kubo, kjer ulica ni ulica, ampak plesišče. Kjer je vsak nov znanec tvoj učitelj plesa. Nora sem na potovanja in na hrano – če bi imela v žepu samo še sto evrov, bi si svojo zadnjo večerjo privoščila nekje v Istri. Linijo pa ohranjam s svojo pozabljivostjo – včasih pozabim jesti – in boksom, za katerega ne potrebuješ posebnega talenta, je pa fino, če te pred treningom kdo razjezi.”

Ljubezen

“Najprej sem zaljubljena v življenje. Praktično nimam slabih trenutkov, ker zelo hitro predelam stvari. V življenju so tudi grozne situacije, na katere nimaš vpliva, vplivaš pa lahko na svoj odziv nanje. Moj guru in zdrava pamet je Paolo Coelho. In kar zadeva ljubezen do moških – jaz sem vedno zaljubljena. Moški mora imeti energijo in karizmo, predvsem pa mi je pomembno, da ima v življenju nekaj, kar počne s strastjo. Strasten v delu, strasten v ljubezni.”

Osebna izkaznica

  • Rojena: 18. junija
  • Status: 'luštno zaljubljena'
  • Po značaju: nagajiva in strastna
  • Njen guru: Paolo Coelho

Tekst: Tina Torelli

Fotografija: Aleksander Štokelj

Ličenje: Nataša Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri