Aliash Tepina: Nič o Batmanu, vse o Aljažu Tepini!

Zdaj, ko se je prah okoli vloge v Batmanu malce polegel, si je Aliash Tepina, kot mu pravijo angleško govoreči, malce oddahnil. Trenutno se nahaja v Sloveniji, natančneje je razpet med življenjem v Kranju in Škofji Loki, kjer ima iskriv igralec veliko dobrih prijateljev.

21. 8. 2012

Skoraj 31-letni igralec Aljaž Tepina ugotavlja, da kljub rosnim letom ni več tako 'rosno mlad', saj imajo prijatelji okoli njega vsi že družine in otroke. Sam se počuti kot 21-letnik, kar se odraža skozi njegov vsakdan in gre skupaj s poklicem igralca, ki nenehno potuje s trebuhom za kruhom. London vedno čaka nanj, zato Aljaž med delovnimi 'sezonami' veliko svojega prostega časa posveča športu, ki je poleg filma njegova največja strast.

Batman

Diplomirani igralec, kateremu so bila med študijem v Londonu podana vsa orodja, da se izpopolnjuje in uveljavi kot režiser, scenarist in skozi prakso tudi producent, pravi, da je ravno multifunkcionalnost tista, ki ga rešuje, če se kdaj 'umetniško' zagozdi.

"Sem ter tja tudi zaškriplje, ko ne veš, kaj bi sam s seboj, in potem se lotiš drugih stvari, ki te izpopolnjujejo. To me vleče naprej, saj nikakor nisem tip človeka, ki bi lahko delal kot igralec v gledališču. Na ta način bi stagniral, saj je služba preveč podobna pisarniški," dodaja igralec, ki ima rad svobodo in fleksibilen urnik.

Športno se udejstvuje na različne načine, natančno tri, ki jim pravi kar triperesna deteljica; veliko kolesari, deska na snegu in po novem tudi pleza. Brez tega si ne predstavlja življenja, saj se je popolnoma navadil na adrenalin, ki ga sicer v svoje življenje športnika vpeljuje počasi in dokaj 'ziheraško', kot pravi sam. Tudi glede življenja je malce bolj previden, saj vsako stvar premelje in preveri, preden se je zares loti. Morda je brezglavost tista, ki je veliko njegovih študijskih kolegov odvrnila od nadaljnjega študija igralstva, saj jih večina ni dobila agentov ali dela. Delo in agenta je uspelo dobiti vztrajnim, med katere sodita tudi Aljaž in njegov zvezdniški prijatelj Kit Harington, s katerim si je 'delil zapiske'. Kit namreč blesti v uspešni seriji Game of Thrones, kjer igra vlogo Jona Snowa.

"Nekaterim uspe hitreje kot drugim, a dej­stvo je, da sem prišel v svoji karieri do svetle točke, ko se ne bo ustavilo, ampak bo šlo samo še navzgor," dodaja Aljaž, ki o svojem uspehu ne dvomi in se sprašuje samo, če bo v prihodnosti dovolj dela za preživetje.

Kadar plačljivega dela ni na obzorju, se izredno rad ukvarja s projekti, ki so mu pri srcu in mu prinesejo dodatne izkušnje. Tako je nastal tudi kratek film Na pogled, ki ga je naredil skupaj z ekipo tesnih prijateljev, med katerim je tudi režiser Miha Kalan. Z Miho in njegovim dekletom, odlično modno oblikovalko Majo Mehle, se poznajo že vrsto let in nenehno sodelujejo pri projektih, ki se tičejo filma ali gledališča. Prijatelja živita in delata v Londonu, kamor se vedno po novo dozo kreativnosti vrača tudi Aljaž.

"Z Miho se poznava že kar nekaj časa in oba je že dolgo srbelo, da bi snemala filme. Po tem ko je digitalna tehnika tako napredovala, da lahko ves film posnameš z digitalnim aparatom, sva prišla do zaključka, da se lotiva narediti film. Ustvarili smo ga številni mladi profesionalci iz Londona in Slovenije."

Film, ki je trenutno v postprodukciji, naj bi izšel v novembru na obletnico Humarjeve smrti.

Z njim bodo ustvarjalci hodili po številnih festivalih, kjer upajo na kakšne nagrade, ki bi jim lahko služile kot odlična re­ferenca za nadaljnje ustvarjanje. Sicer pa Aljaž ni ravno nadušen nad tem, da bi za golo preživetje med čakanjem na projekte, ki bi prinesli dober zaslužek, delal sredi Londona kot natakar. To počne veliko njegovih igralskih kolegov, ki si morajo nekako plačati visoke londonske najemnine. Srečo ima, da lahko svoj čas med projekti izkoristi doma, v krogu družine, ter na projektih, ki prinesejo nekaj denarja in ga hkrati tudi veselijo. Poleg tega nekaj malega zasluži tudi z občasnim delom didžeja, pod okriljem kolektiva Driskoteka in umetniškim imenom DJ Feentz (op. p., beri Finc), ki izhaja iz vzdevka, ki se je nanj prilepil že v srednji šoli.

"Elektronski glasbi sem predan že od osmega razreda osnovne šole. V nekem trenutku sem postal pravi žurer, ki ni manjkal na nobenemu elektronskemu spektaklu. V slovenskem almanahu subkultur me lahko najdete pod imenom Umbrella man, saj sem naokoli paradiral z dežnikom in rumeno-modro opremo."

Vsestranski Aljaž Tepina od takrat ne skriva dejstva, da ima rad modo, in da mu ni tuje delo modnih obli­kovalcev, ki mu včasih kaj skreirajo. Tako je bilo takrat in tako je danes, saj mu je hlače, ki jih lahko občudujete na fotografiji, nare­dila dobra prijateljica, modna oblikovalka Maja Mehle. Njegov stil oblačenja gotovo sovpada tudi z glasbo, ki jo posluša in vrti kot občasen didžej. Nu disco in indie dance odlično deluje s hipsterskim trendom, ki je še kako prisoten pri mladih Londončanih in občasno tudi pri Aljažu. Rad eksperimentira s stilom pričeske in rad se pozabava z modo, nikoli pa ne bo nosil srajce in čevljev.

Manja Plešnar, fotografije Goran Antley, Sašo Radej

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri