Tega zagotovo nisi vedela o prikupni igralki Alexis Bledel

Oboževalce serije Midve z mamo je razveselila novica, da namerava Netflix, ameriški spletni ponudnik filmskih in televizijskih vsebin, znova oživiti to priljubljeno serijo, ki smo jo lahko gledali med letoma 2000 in 2007. V njej sta v vlogah mame Lorelai in hčerke Rory Gilmore blesteli Lauren Graham ter Alexis Bledel, katere življenjsko zgodbo ti predstavljamo v nadaljevanju.

12. 11. 2015
Slika 1/11

V nadaljevanju si oglej in preberi njeno življenjsko zgodbo ...

Profimedia

Nekoč je bila igralka, model in producentka, ki se je kot Kimberly Alexis Bledel rodila 16. septembra 1981 v Houstonu v ameriški zvezni državi Teksas, zelo sramežljiva.

Da bi se nekoliko sprostila in postala samozavestnejša, sta jo starša, Američanka Nanette Dozier, ki je od osmega leta odraščala v Mehiki in si je kruh med drugim služila kot stevardesa, in Argentinec Martin Bledel, prijavila v igralski tečaj v krajevnem gledališču, kjer je kot otrok nastopila v predstavah Naše mesto in Čarovnik iz Oza.

"Mama me je poslala tja, ko sem bila še otrok. Mislila je, da bo to pomagalo," je pozneje razložila Alexis, ki danes priznava: "In res je pomagalo, celo zelo je pomagalo." To, da sta oba starša odraščala v Latinski Ameriki, je imelo močan vpliv nanjo:

"Južnoameriška kultura je edina kultura, ki sta jo moja mama in oče poznala v otroštvu, zato sta se odločila, da bosta svoja otroka vzgajala v duhu vzgoje, ki sta je bila deležna sama."

In tako je Alexis, ki ima še mlajšega brata Erica, odraščala v družini, v kateri se je govorilo špansko. Do začetka šolanja sploh ni znala angleškega jezika, zato ni čudno, da se ima še danes za Latinskoameričanko.

Lepotičko, ki se je šolala v verskem duhu, saj je ob katoliški šoli St. Agnes Academy v Houstonu obiskovala še baptistične in luteranske šole, je kot srednješolko v nekem nakupovalnem centru opazil modni agent, ki je poskrbel, da je začela delati kot model.

Zelo verjetno je, da se za kariero v modnem svetu lahko zahvali svojemu prepoznavnemu zaščitnemu znaku - živo modrim očem.

"Moj prvi posel je bilo fotografiranje za revijo Seventeen. Šla sem v New York, posnela eno fotografijo in odletela nazaj," se spominja igralka, ki jo je Veliko jabolko v trenutku očaralo.

"Tukaj se počutim veliko bolj ustvarjalno. Lahko je najti navdih in vedno lahko počneš kaj zanimivega," pojasnjuje Alexis, ki je v mestu, ki nikoli ne spi, obiskovala Tisch School of the Arts, eno od 15 izobraževalnih ustanov, ki sestavljajo newyorško Univerzo.

Za glavni predmet si je mlada študentka izbrala film: "Tja sem hodila eno leto, in to z velikim veseljem. Tam je res ogromno ustvarjalnih ljudi."

V nasprotju z njenimi ustvarjalnimi študentskimi kolegi, ki so si po predavanjih lahko redno privoščili klepet ob rogljičkih v bližnji kavarni, pa si je Alexis težko vzela premor, saj je ob študiju ves čas delala kot model. In to je počela res uspešno, čeprav se resnici na ljubo ni mogla nikoli pohvaliti z idealnimi telesnimi merami:

"Nekoč mi je nekdo rekel: 'Ljubica, s tvojih bokov mora izginiti pet centimetrov.' Takrat sem bila stara 14 let in odgovorila sem mu: 'Imam več poslov, kot jih lahko opravim, in še vedno hodim v šolo. Že vse to je dovolj stresno, ne morem se ukvarjati še s tem, kako bom shujšala in se znebila petih centimetrov, zato bom ta del spustila.' Lahko se zgodi, da ti kdo reče, da moraš shujšati, a vedno lahko rečeš 'ne'."

Po vsem tem verjetno ni treba posebno poudarjati, da je načrt njenih staršev uspel in da že takrat ni imela več težav s sramežljivostjo.

Pogumna odkritost in zavrnitev diete na srečo nista škodovali nadaljnjemu razvoju njene kariere.

Potem ko je leta 1998 dobila manjšo vlogo v komični drami Rushmore, v kateri je upodabljala študentko, se je spomladi leta 2000 udeležila svoje prve avdicije. Šlo je za vlogo v načrtovani komično-dramski seriji o materi samohranilki in njeni najstniški hčerki.

"Avdicije sem se udeležila le zaradi nove izkušnje," razkriva Alexis, ki pa je s svojimi igralskimi sposobnostmi v trenutku prepričala in navdušila odgovorne:

"To je bilo povsem nepričakovano. Bila sem živčna in sploh nisem vedela, kaj počnem. Toda nekako mi je uspelo."

Po tej veliki karierni prelomnici se je Alexis preselila v Los Angeles, kjer so priljubljeno serijo Midve z mamo snemali.

Vloga navihane Rory Gilmore, hčerke Lorelai Gilmore, ki jo je upodabljala le 14 let starejša ameriška igralka Lauren Graham, je bila brez kakršnegakoli dvoma njen največji dotedanji uspeh, hkrati pa ji je prinesla tudi nekaj negativnega. Alexis se namreč nikakor ne more znebiti imidža, ki ji ga je prinesla vloga Rory.

"Ta imidž moram prerasti, a je povezan z mojim videzom, proti temu pa ne morem storiti prav ničesar," pojasnjuje.

Je ravno zaradi tega, da bi jo ljudje končno nehali povezovati le z Rory, v enem svojih največjih filmov sprejela vlogo prostitutke? Beseda seveda teče o vlogi Becky v akcijskem trilerju Mesto greha.

"S seboj nosi pištolo in brca ljudi v zadnjice," pojasnjuje, kaj ji je bilo najbolj všeč pri tem liku.

Mimogrede, režiser Robert Rodriguez v tem pretežno črno-belem filmu njenim očem ni 'vzel' barve, kar je pojasnil takole: "Ima tako nenavadne oči, da sem preprosto moral pustiti modre."

Če držijo medijska poročanja, ki se pojavljajo v zadnjem času, pa se bo Alexis imidža Rory še veliko težje znebila. Ustvarjalci priljubljene filmske revije The Hollywood Reporter, ki se sklicujejo na različne vire, namreč zatrjujejo, da bi Netflix, ameriški spletni ponudnik filmskih in televizijskih vsebin, rad ponovno oživil serijo Midve z mamo.

Po njihovih besedah naj bi se odgovorni z Netflixa ravno v tem času pogajali z ustvarjalko serije Amy Sherman-Palladino in glavnima igralkama.

Ob tem velja spomniti, da se je priljubljena serija, ki se je dogajala v fiktivnem mestecu Stars Hollow, po sedmih sezonah in 153 epizodah z malih ekranov poslovila leta 2007.

Netflix bi zgodbo mame in hčerke menda rad nadaljeval kot miniserijo, in sicer v obliki štirih 90-minutnih filmov.

Čeprav še nobena pogodba ni podpisana, časovni načrt predvideva, da se bo snemanje začelo že spomladi 2016. O sodelovanju se menda pogajajo tudi številni drugi člani originalne zasedbe, malo verjetna se zdi le vrnitev Melisse McCarthy.

Filmska in televizijska kariera 45-letnice, ki je utelešala Lorelaijino najboljšo prijateljico Sookie St. James, se je namreč začela zares vzpenjati prav po koncu snemanje serije.

Na poklicnem področju zvezdnice, ki se je leta 2009 kot model znova znašla v modnem svetu, saj je podpisala pogodbo z agencijo IMG, se torej veliko dogaja in je ves čas pestro, povsem drugačna pa je situacija v njenem zasebnem življenju, ki je, kot pravi sama, dolgočasno.

Alexis, ki trdi, da je naravna barva njenih las blond, je namreč izrazito miren tip človeka, samo sebe pa opisuje zelo slikovito:

"Včasih se počutim kot star človek, ujet v telesu mladega človeka. Dolgočasna sem."

V prostem času izredno rada bere in fotografira, prav nič manjše pa ni niti njeno navdušenje nad klavirjem.

Glasbo ima tako zelo rada, da je na snemanju serije Midve z mamo premore pogosto izkoristila za to, da je v svoji prikolici v miru igrala na klaviature. Tudi njeno ljubezensko življenje je daleč od tipičnega hollywoodskega, z njenim imenom v romantičnem smislu namreč povezujejo le tri moške.

Med decembrom 2002 in julijem 2006 je bila v razmerju z Milom Ventimiglio, štiri leta starejšim soigralcem iz serije Midve z mamo, nato pa se je zaljubila v britanskega modela Johna Paula, ki ga je ljubila v letih 2010 in 2011.

Sredi leta 2012 pa se je zaljubila v usodnega moškega, dve leti starejšega Vincenta Kartheiserja, ki ga je spoznala na snemanju serije Oglaševalci, v kateri je imela gostujočo vlogo, Vincent pa je v njej upodabljal Peta Campbella.

"Je zabaven in ima veliko energije na snemanju. S svojo dobro voljo naleze prav vse," 170 centimetrov visoka Alexis, ki se je, mimogrede, neuspešno potegovala za vlogo Anastasie Steele v letošnjem vročem filmu Petdeset odtenkov sive, že takoj po prvem srečanju ni mogla skriti navdušenja nad soigralcem.

Čeprav sta si bila všeč, pa se nista takoj prepustila čustvom, kot je v nekem intervjuju poudaril Vincent:

"Bila sva povsem profesionalna in nisva hodila na zmenke. Preprosto je šlo le za delo."

Kot parček sta se v javnosti uradno prvič pojavila oktobra 2012, ko sta skupaj pozirala na rdeči preprogi neke fotografske razstave v New Yorku in se zaljubljeno nasmihala fotoreporterjem.

"Res sem imel srečo," je takrat dejal Vincent in poudaril, da se ob tem, da Alexis živi v New Yorku, on pa serijo Oglaševalci snema v Los Angelesu, oba zelo trudita, da bi njuno razmerje uspelo:

"Za naju je najpomembnejše, da se vsaj na vsakih deset dni vidiva v živo."

Marca 2013 sta igralska zaljubljenca naznanila, da sta se zaročila, junija lani pa sta se v sončni Kaliforniji na skrivaj sprehodila do oltarja.

Če gre verjeti govoricam, ki so se začele pojavljati po skrivni poroki, je nevesta nosila prečudovito, do tal segajočo obleko, njen srčni izbranec, ki je menda celo zajokal, ko je svojo sanjsko žensko opazoval med hojo proti oltarju, pa je zablestel v sivi obleki. Med svati naj bi bilo veliko zvezdnikov, med njimi tudi Jon Hamm, glavni zvezdnik serije Oglaševalci.

"Sta sijajen par. Oba sta zelo realna, odgovorna in imata močne družinske vezi. Odkar vesta zase, sta igralca, tako da razumeta ta posel," je po poroki razkril njun prijatelj, neki drugi dobro obveščeni vir pa je pristavil:

"Ne bi mogla biti srečnejša in že zdaj razmišljata o razširitvi svoje mlade družinice."

Glede na to, da danes, skoraj leto in pol po poroki, še vedno ni ne duha ne sluha o naraščaju, se upravičeno poraja vprašanje, kako zelo dobro obveščen je bil v resnici omenjeni vir.

No, je pa res, da je Alexis zelo skrivnostna, ko gre za zasebno življenje, ne nazadnje so mediji za njeno poroko izvedeli z dvomesečno zamudo, zato ne bi bilo nič čudnega, če bi bila v blaženem stanju, mi pa tega ne bi vedeli ...

Napisal: Tim Jeras (za Story)
Fotografije: Profimedia