Alen Kobilica: Slepoti navkljub ostaja aktiven!

Alen Kobilica, maneken in lastnik modne agencije Alen Kobilica Models, ki je pred dvema letoma zaradi opeacije tumorja oslepel, je kljub fizičnim omejitvam še vedno zelo aktiven.

Alen Kobilica: Slepoti navkljub ostaja aktiven! (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
30. 11. 2011

Med drugim je odprl center Vidim cilj, ki slepim in slabovidnim ponuja strokovno podporo in jih spodbuja k športni aktivnosti.

“Kljub naslovu še vedno ne vidim v konvencionalnem pomenu. To pa še ne pomeni, da ne vidim ciljev in jih ne uresničujem,” je še dodal naš najbolj uspešen maneken, ki je svoj center javnosti prvič predstavil pred dnevi na Fakulteti za šport.

Oglej si video!

V torek je na Fakuleteti za šport potekala tiskovna koferenca, na kateri je najbolj uspešen slovenski maneken Alen Kobilica, ki je pred dvema letoma izgubil vid, predstavil svoj novi projekt Vidim cilj.

Na dogodku je bila tudi spletna kamera portala Govori.se. Nastal je video: Alen Kobilica: 'Tudi slepi so lahko aktivni športniki'

Oslepel zaradi tumorja

Nerakasti tumor v glavi so mu odkrili leta 2008.

Po operaciji pa naj bi še dva tedna popolnoma dobro videl, nato pa v nekaj dneh izgubil svoj vid. Sledila je serija neuspešni operacij, da bi se mu v zadnjem letu in pol nekako sam od sebe pričel (upajmo) počasi vračati vid v obe očesi. Trenutno prepozna le nek stik s svetlobo, tako da o konkretnem okrevanju še ne more govoriti. Vsekakor pa verjame, da bo nekoč spet videl.

Foto: Aleš Pavletič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri