7 pravil kraljeve poroke, ki jih bosta morata upoštevati princ Harry in Meghan Markle

Dan najbolj odmevne poroke se hitro približuje in preverili smo, katera pravila bo treba upoštevati, da se bo velik dan sploh lahko zgodil.

7 pravil kraljeve poroke, ki jih bosta morata upoštevati princ Harry in Meghan Markle (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2018

Vedeli smo, da poroke članov kraljeve družine zahtevajo ogromno organizacije in različnih protokolarnih postopkov, nismo pa pričakovali, koliko pravil morata upoštevati princ Harry in njegova izbranka Meghan Markle.

Večina pravil izhaja iz različnih družinskih tradicij, ki so jim sledili tudi drugi člani kraljevske družine (princ Charles in princesa Diana, princ William in Kate Middleton ...) in izbrali smo 7 najbolj zanimivih.

1. Pisno dovoljenje kraljice

Kraljica Elizabeta II. mora članom kraljevske družine podati pisno dovoljenje oziroma privolitev za sklenitev zakonske zveze, in sicer vsem, ki zavzemajo prvih šest mest v vrsti za prestolonaslednika.

2. Poročna vabila

Poleg tega, da mora kraljica odobriti poroko, pa so tudi vabila poslana v njenem imenu. 

3. Ženinova obleka

Princ Harry bo na poročni dan moral nositi svojo vojaško uniformo. Svojo vojaško dolžnost je sicer izpolnjeval že dvakrat v Afganistanu.

4. Nevestin šopek

Meghan bo v svojem šopku morala imeti vejico mirte (sredozemska rastlina), ki je ne bodo kupili pri cvetličarju, ampak je zasajena na kraljevskem vrtu (grm je po svoji poroki zasadila kraljica Viktorija). Za mirto pravijo, da je to rastlina ljubezni, ki jo imajo v šopku vse britanske neveste modre krvi. 

5. Čas poročnega obreda

Princ Harry in Meghan Markle prav tako nista imela veliko izbire pri določanju časovnega okvirja poročnega obreda, saj naj bi se ta ponavadi vedno začel okoli 12. ure in tudi pri njima bo tako.

6. Nevestine družice

Večino nevest s kraljevega dvora načeloma ne spremljajo odrasle družice, ampak mlade deklice, kar pomeni, da bi Meghan lahko spremljala princesa Charlotte (mimogrede, to pravilo je kršila Kate, ko je za družico izbrala svojo sestro Pippo).

7. Poročni govor

Pravico do poročnih govorov imajo samo moški - ženin, oče neveste in priča. Po spletu so zaokrožile govorice, da bo Meghan to pravilo kršila, saj naj bi namestvo svojega očeta, govor imela kar sama, in sicer naj bi se z njim poklonila svojemu možu. 

Vir: cosmopolitan.com

Foto: Profimedia

Preberi še: Challe Salle je spregovoril o težkem obdobju v svojem življenju!

Priporočamo tudi: Bizarne lastnosti, ki jih o tebi razkriva tvoj nasmeh