50 let skupine Rolling Stones: Jagger na obletnico ne bo dovolil Richardsu!

Mick Jagger je povedal, da si seveda želi, da bi skupina The Rolling Stones slovesno in glasno proslavila 50. obletnico ustanovitve, ki bo prihodnje leto, a Ketih Richards na njej zagotovo ne bo dobrodošel.

19. 9. 2011

Skupina je prvi koncert odigrala v londonskem klubu Marquee Club leta 1962, zato si Jagger želi, da bi na kraju ‘krstnega koncerta’ postavili ploščo v spomin velikemu dogodku, svetovne turneje pa člani ne načrtujejo.

V reviji Live je Mick Jagger pojasnil, zakaj si ob velikih dogodkih ob sebi ne želi imeti Keitha Richardsa, s katerim sta pravzaprav skupaj prišla v skupino:

"Morda se bomo raje vrnili nazaj v Marquee, da bi nazdravili našim 50 letom igranja v skupini, to se mi zdi veliko bolje, kot da bi ponovno odšli na svetovno turnejo. Mislim, da bi to šlo, no, le Keith seveda ne bo smel priti. Charlie Watts (ki ni bil v začetni postavi skupine leta 1962, op. a.) seveda lahko pride, a njegovo ime ne bo na spominski plošči."

Včasih sem imel Micka res rad

Jagger in Richards sta se sprla, ko je Richards zelo nazorno opisal velikost Jaggerjeve moškosti v svoji super uspešno prodajani avtobiografiji Življenje. Richards je Jaggerja opisal tudi kot popolnoma neznosnega človeka, ki se ga ne da prenašati. V knjigi tudi brez olepševanja spregovori o zatonu skupine v 70. letih. V ozadju je bilo očitno pretirano uživanje mamil, tudi Richardsovo, člane pa je začelo motiti preveč diktatorsko vedenje Micka Jaggerja. Richards in Jagger sta se skozi leta povsem odtujila.

Stvari so se celo tako zaostrile, da niti v snemalnem studiu nista več mogla biti skupaj.

Richards je svoje nesimpatije do Jaggerja povsem odkrito kazal že v 80. letih in o njem večkrat negativno spregovoril tudi v nekaterih intervjujih.

Toda le Mick Jagger je postal britanski plemič oziroma vitez, kar se je Richardsu zdelo povsem nesmiselno. Prepričan je bil, da bi Mick moral naziv zavrniti.

Zapisali v reviji Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri