10 razlogov, zakaj smo nori na Sarah Jessico Parker

Pred kratkim je igralka Sarah Jessica Parker, zvezdnica predvsem med ženskami izredno priljubljene serije Seks v mestu, ki je dobila tudi svojo filmsko verzijo, dopolnila okroglih 50 let. 

10 razlogov, zakaj smo nori na Sarah Jessico Parker (foto: Profimedia) Profimedia
4. 4. 2015

Ob tej svečani priložnosti smo se spomnili, zakaj nam je ta simpatična dama pravzaprav prirasla k srcu in zakaj jo imamo tako zelo radi.

Sarah

1

Radi jo imamo zato, ker je med letoma 1998 in 2004 v 94 epizodah serije Seks v mestu odlično upodabljala kolumnistko Carrie Bradshaw in osvojila na milijone src oboževalcev, predvsem pa oboževalk te serije.

Carrie

Da je svoje delo opravila fantastično, med drugim dokazujejo tudi številne nominacije in nagrade. Kar desetkrat je bila namreč nominirana za prestižno nagrado emmy in eno tudi osvojila, med drugim pa se lahko pohvali še z osmimi nominacijami za zlati globus – osvojila je štiri.

2

Radi jo imamo zato, ker se je s svojimi nenavadnimi oblekami, ki jih nosi v seriji, razvila v absolutno ikono stila.

Carrie

Nobene od teh oblek v vseh šestih sezonah serije ni nosila dvakrat, z eno izjemo – ob koncu zadnje epizode si je Carrie omislila krzneni plašč, ki ga je nosila že v prvi sezoni. Mimogrede, plašč so ustvarjalci serije kupili na bolšjem trgu in zanj odšteli pet dolarjev!

3

Radi jo imamo zato, ker nam je v vlogi Carrie Bradshaw dokazala, da tudi 30-letna samska ženska še zdaleč ni odpisana.

Carrie

4

Radi jo imamo zato, ker je moškim po svetu pokazala, kako zelo pomembni so čevlji v ženskem življenju. Poskrbela je tudi, da vse ženske (in moški) poznajo čevlje znamke Manolo Blahnik.

Sarah

Slavljenka pa tudi v zasebnem življenju ljubi čevlje. Tako zelo, da je na trg izstrelila svojo linijo, ki jo je ustvarjala prav z 72-letnim španskim modnim oblikovalcem Manolom Blahnikom, kar seveda ni nič presenetljivega.

5

Radi jo imamo zato, ker je v zasebnem življenju povsem preprosta in z obema nogama na trdnih tleh. Leta 1992 ji je brat predstavil svojega sedanjega soproga Matthewa Brodericka, s katerim se je pet let pozneje sprehodila do oltarja.

Sarah

Leta 2002 je luč sveta ugledal sinček James Wilkie, junija 2009 pa sta igralca postala ponosna starša dvojčic Marion Lorette Elwell in Tabithe Hodge, ki ju je povila nadomestna mati.

6

Radi jo imamo zato, ker je Matthewu zvesta, pred poroko z njim pa je življenje zajemala z veliko žlico – igralci Robert Downey mlajši, Nicolas Cage, Michael J. Fox, odvetnik in novinar John F. Kennedy mlajši in glasbenik Joshua Kadison so le nekateri zvezdniki, ki jih je ljubila.

Sarah

7

Radi jo imamo zato, ker svojim oboževalcem dopušča, da so del njenega zasebnega življenja. Na Instagramu namreč redno objavlja fotografije iz svojega vsakdanjika.

Sarah

8

Radi jo imamo zato, ker se tudi kot svetovno znana ikona stila včasih spozabi in naokoli leta v spornih modnih kombinacijah.

Sarah

S tem sem ter tja pokaže, da je tudi sama krvava pod kožo, to pa jo v očeh njenih oboževalcev dela še bolj simpatično.

9

Radi jo imamo zato, ker – v nasprotju s številnimi drugimi zvezdnicami – ne komplicira kaj dosti, ko gre za prehranjevanje.

Sarah

Najraje ima pečenega piščanca ali pa pico s klobaso, kar se tiče pijače, pa prisega na kokakolo.

10

Radi jo imamo zato, ker je že od leta 1997 ambasadorka UNICEF-a in se še posebej zavzema za pravice in zaščito otrok.

Sarah

Napisal: Tim Jeras (za Novo)