10 najzanimivejših detajlov iz življenja Jamesa Franca

James Franco, eden najbolj zaželenih hollywoodskih igralcev, je za ameriško izdajo modne revije Elle med drugim razkril, kdo je bila njegova srednješolska ljubezen, kaj si misli o monogamiji in zakaj se je začel ukvarjati z igralstvom.

James občuduje zakon svojih staršev, ki sta se spoznala že kot študenta. (foto: Profimedia) Profimedia
5. 6. 2014

Vroči 36-letni hollywoodski zvezdnik, James Franco, je izdal še veliko drugih podrobnosti o sebi in svojem življenju, mi smo izbrali deset najzanimivejših.

1. Kot otrok je bil zaljub­ljen v igralko Winono Ryder: "Bila je zelo kul punca in povsem izobčena iz družbe. Bila je čudakinja in piflarka."

2. V srednji šoli je bil čudak, a to ni bila težava, ko je šlo za dekleta: "Nisem se najbolje znašel v socialnih situacijah. Bil sem sramežljiv, a sem imel dekle, ki ji je bilo ime Jasmine in s katero sva bila dve leti skupaj v srednji šoli. Bil sem srečen, ker sem imel ob sebi takšno osebo. Bil pa sem tudi malo zmeden, kar zadeva ves ta pomp okoli ljubezenskih razmerij."

3. Z igralstvom se je začel ukvarjati, ker je njegovo dekle v šolski predstavi moralo poljubiti drugega fanta: "Bil sem zelo ljubosumen in nikakor mi ni bila všeč ideja, da nekdo igra romantične scene z mojim dekletom. Poleg tega je ta fant počel vse, kar sem želel početi tudi jaz – napisal je scenarij za celo predstavo in igral v njej. Verjetno me je najbolj razburilo dejstvo, da je imel on priložnost početi vse to, jaz pa ne."

4. Z dekletom bi bil v razmerju tudi, če ji ne bi bila všeč njegova igra: "Da. Igra je le en del mene. V redu je, če ta del nekomu ni všeč."

5. Verjame v monogamijo: "Verjamem vanjo, če je to nekaj, kar si res­nično želiš. Veliko lahko pridobiš iz različnih scenarijev, predvsem določeno vrsto intimnosti in zaupanja. Ne bi pa rekel, da je monogamija nujno nekaj ultimativnega."

6. Čeprav še nikoli ni bil poročen, verjame v zakon: "Nisem proti porokam, a treba je najti pravo osebo. Morda nekega dne ..."

7. Občuduje zakon svojih staršev, ki sta se spoznala že kot študenta: "Moja starša sta poročena vse življenje. Skrivnost je v tem, da imata oba lastne interese in želje, a sta kljub temu našla način, da sta drug drugemu v največjo oporo."

8. Za vsako ceno ne bi vsega podredil ljubezni: "Vse ženske, s katerimi sem bil v razmerjih, bi se strinjale v enem – zelo sem zaposlen."

9. Meni, da so ljubezenskega razmerja v današnji digitalni dobi blagoslov in prekletstvo hkrati: "Danes lahko nekoga spoznaš veliko hitreje kot nekoč. Slaba stran medalje pa je, da se ljudje prek digitalnih medijev ne predstavljajo na dober način."

10. Še vedno se uči, da ne deli preveč informacij z javnostjo: "Nenehno se moram opominjati, da ne pišem sporočil, ko sem jezen, in da se držim čim dlje od vseh družabnih omrežij, ko sem v tem stanju."