Zdravilo za odvisnost: Človeška toplina!

26. 4. 2008
Zdravilo za odvisnost: Človeška toplina!

Ljudje si notranje stiske lajšamo na najrazličnejše načine. Eni tečejo, drugi meditirajo, tretji s kom poklepetajo ... nekateri pa si, žal, izberejo kar alkohol.

No, na dolgi rok si ti ljudje naredijo le medvedjo uslugo - in na dolgi rok škodijo tako sebi kot tistim, ki jih imajo najraje.

Kam po pomoč?

... nekaj predlogov, kam se lahko zatečeš po pomoč boš našla na zgornjih linkih, v nadaljevanju pa ti bomo predstavili tudi posebno združenje, ki deluje pod imenom Človeška toplina.

Zdravijo s pogovorom

Namen centra Človeška toplina je širjenje človeške topline med ljudmi, poskus reševanja alkoholne odvisnosti, človeških stisk in težav s pogovorom, motiviranjem in informiranjem, pomoč pa nudijo tudi ljudem, ki živijo ob odvisnikih, saj jih tovrstna bolezen vedno na nek način posrka vase in temeljito zaznamuje njihovo vsakdanje bivanje.

Korak po korak

Na njihovi spletni strani boš našla kontaktno telefonsko številko, kjer boš lahko vprašala vse, kar te zanima, in se, po potrebi, dogovorila tudi za individualen pogovor.

Sledi:

  • vključitev v eno od skupin za samopomoč.

V program se lahko vključi tudi samo svojec ali samo odvisnik. Ponekod svojec prvi občuti potrebo po pomoči, drugod jo poišče odvisnik sam. Kako vključiti v program tudi družino, spoznava posameznik sam v toku obiskovanj skupine z izkušnjami drugih članov.

  • izobraževanje in mentorstvo

  • postopno vračanje v človeka vredno življenje

Enkrat mesečno sklicujemo srečanje članov vseh skupin, z namenom medsebojnega spoznavanja, boljšega sodelovanja in druženja. Srečanja zato bogatijo tudi s predavanji z različnih aktualnih življenjskih področij, na katera vabijo predavatelje – strokovnjake iz določenih področij, socializacijo pa krepijo z organiziranjem skupinskih izletov, planinskimi pohodi, tabori, pa tudi seminarji in dodatnim izobraževanjem iz stroke.

Vredno je poskusiti, se ti ne zdi?

Novo na Metroplay: "Če ni iskric, zazveni alarm!" | Tjaša Perko