Bljaaaak! Tudi tvoja spalnica kdaj zjutraj OGABNO smrdi? To je razlog (+ REŠITEV)

V nasprotju s tem, kar vidimo v filmih, se v resničnem življenju v resnici ne zbudimo v sveže jutro. In kaj je razlog temu?

Bljaaaak! Tudi tvoja spalnica kdaj zjutraj OGABNO smrdi? To je razlog (+ REŠITEV) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2019

Zbuditi se v sveže jutro, ki je sodeč po hollywoodskih filmih eden najbolj seksi delov dneva, so v resničnem življenju le sanje – še posebej v teh vročih dneh. Da o poljubih z jutranjim zadahom ne govorimo.

A zakaj se tako pogosto zbudimo v vonj po zatohlem?

Kot so zapisali na spletnem portalu Bild, je po besedah spalnega strokovnjaka in avtorja knjige Spanec dela čudeže, dr. Hansa-Güntherja Weessa, zadeva sledeča: "Vzroki za slab zrak v spalnici so različni.

Pogosto je razlog neprezračena ali slabo prezračena spalnica z visokim deležem CO2. Ponoči namreč porabimo prav toliko kisika kot v budnem stanju."

Med spanjem se tudi potimo, pri čemer lahko izgubimo celo do liter tekočine, ki se nato vpije v pižamo, posteljnino in vzmetnico. Ponoči neprezračena spalnica ter posledično topel in vlažen zrak je tako lahko glavni razlog, da je vonj v njej slab.

Dr. Weess še poudarja, da je pri tem poleg prezraževanja pomembno tudi redno menjavanje posteljnine.

"Priporočam, da spalnico vsaj enkrat dnevno krepko prezračite ter enkrat na teden menjate posteljnino in pižamo," dodaja.

No, drugi (občasni) vzroki za neprijeten vonj v spalnici so vsekakor tudi "izločanje telesnih plinov" (po domače: prdenje), alkohol in hrana, kot sta na primer česen in čebula.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: ZA-NI-MI-VO: TO je razlog, zakaj NIKOLI več ne boš zavrgla vode, v kateri si kuhala riž

Priporočamo tudi: 5 FANTASTIČNIH trikov, kako brez težav nositi frufru poleti (videti boš kot z Instagrama!)