VIDEO: To je pravi razlog, zakaj si ženske na prsi dajejo liste zelja!

Raziskali smo 'v čem je fora' popularnega 'trenda', ki so ga za svojega vzele številne ženske po vsem svetu.

VIDEO: To je pravi razlog, zakaj si ženske na prsi dajejo liste zelja! (foto: PrtSc Youtube) PrtSc Youtube
15. 12. 2016

Zagotovo si že slišala, da ima zelje številne zdravilne lastnosti? Odpravlja strupe iz telesa, deluje protivnetno, krepi telo in ga razkužuje. Lahko ga uživamo ali pa ga izkoriščamo za zunanjo uporabo.

Ravno slednja je postala priljubljen trend, katerega 'mame' so evropske in ameriške predstavnice nežnejšega spola, ki si zeljne lističe polagajo na prsi.

Na ta način si namreč lajšajo bolečine in nelagodje, ki lahko nastane zaradi dojenja, razkriva spletna stran Healthy Life Healthy Food. Poleg tega pa lahko zelje uporabimo tudi za lajšanje bolečin in napetosti v prsih, ki jih občasno povzroči nošenje nedrčka.

Dejanskih dokazov raziskovalcev, ki bi potrjevali, da zelje resnično vsebuje učinkovino, ki pomaga pri pomirjanju bolečih ter oteklih prsih, ni. Toda kljub temu znanstveniki ugotavljajo, da obstajajo vzporednice med zeljno terapijo zmanjšanjem oteklih prsi in stopnje bolečine.

Kako uporabljati zeljne liste za 'relaksacijo prsi'?

  • Za približno eno uro postavi zeljno glavo v hladilnik. Ko je dodobra ohlajena, odstrani zunanjo plast listov in jo vrzi v smeti. Nato odtrgaj dva lističa iz notranjosti zeljne glave.
  • Lista temeljito operi s hladno vodo. Prepričaj se, da ne vsebujejo pesticidov in umazanije.
  • Odreži stržen. Tako se bodo lahko listi popolnoma prilegli prsim brez da bi pokrivali bradavičke.
  • Sedaj si lahko čiste in hladne liste zelja položiš na prsi. Počivaj 20 minut, nato lističe odstrani. Postopek ponavljaj dokler ne dosežeš želenih rezultatov.

Zeljne obloge so zelo koristne tudi pri

… lajšanju oteklin na sklepih. Če zeljni obkladek položimo na prsi, blaži kašelj, če ga položimo na spodnji del trebuha, lajša vnetje sečil.

Oglej si še spodnji video:

 

Preberi še: Poglej, kakšna čarobna stvar se zgodi, ko moški objame žensko in kaj se zgodi, če daš v uho košček česna!

Priporočamo tudi: VELIKI HOROSKOP 2017: Kaj vam prinaša novo leto?