VIDEO: 15 min jutranja joga, ki bo tvoji utrujeni koži povrnila sijaj

Mrzel in suh zimski zrak pusti posledice tako na obrazu kot na celotnem telesu. Pusta in suha koža na obrazu, otrdelost v ramenih in vratu... vse to lahko odpraviš, če v svoj urnik vključiš naslednjo 15-minutno jutranjo jogijsko prakso.

VIDEO: 15 min jutranja joga, ki bo tvoji utrujeni koži povrnila sijaj (foto: Profimedia) Profimedia
20. 3. 2017

Verjetno ni ženske, ki si ne bi želela imeti lepo sijočo in na otip nežno kožo, a zima navadno pusti "posledice" na njej. Ne glede na to, koliko se trudimo in kaj vse nanašamo nanjo, mrzel in suh zrak kožo pusti pusto in brez življenja.

Sicer nasvet: bolje izbrati eno kvalitetno vlažilno kremo, kot pa da zjutraj "pokneš" na obraz vse, kar najdeš v kopalnici. ;)

Zima prav tako pusti posledice tudi na našem telesu – v trenutku, ko stopimo iz toplega stanovanja ven na mrzel zrak, nehote povzročimo v telesu napetost, ki se med drugim "shranjuje" tudi v naših ramenih in zgornjem delu hrbta.

Vlažilna krema sicer lahko omili izsušeno kožo na obrazu, da pa bi dosegla resničen sijaj od znotraj, je pomembno tudi redno sproščanje napetosti.

Joga lahko na tem področju naredi čudeže.

Rebecca Weible, inštruktorica joge in ustanoviteljica Yo Yoga!, nas v svojem videu vodi skozi vaje, ki nam pomagajo, da naša koža na obrzu ponovno zasije, telo pa bo sproščeno in brez krčev.

Kako joga pomaga pri sijoči koži?

"Joga je odličen način, kako koži na obrazu povrniti sijaj," pravi Rebecca, "in deluje na več načinov."

Rebecca v videu najprej razbremeni ramena in sprosti stres. Nato skozi serije pozdravov soncu in preobratov spodbudi cirkulacijo (to pomeni več kisika in manj prostih radikalov), kar licem povrne rožnat sijaj.

Poleg tega iz telesa na tak način tudi odstranimo strupe in to postane ponovno napeto. "Počutili se boste veliko bolj osveženo," pravi Rebecca.

Naslednja jutranja rutina ti bo dala novo energijo, zanjo pa potrebuješ od začetka do konca le 15 minut.

Poskusi jo še pred urejanjem v kopalnici in začni dan polna energije. 

Preden si ogledaš video, pa še pomembno opozorilo! Vaje VEDNO prilagodi svojim telesnim zmogljivostim. Kakršna koli bolečina je lahko znak, da si šla v določenem položaju predaleč, zato vedno poslušaj svoje telo!

Oglej si video 15-minutne jutranje prakse:

No, še sreča, da je tiste trde zime končno konec – kljub temu pa lahko ta ritual ohraniš skozi celo leto (škoditi ne more ;)).

Po predlogi članka na Health prevedla in pripredila: Nika Švajncer

Priporočamo tudi: 5 načinov, kako izgubiti odvečne kilograme (in se ne zrediti nazaj!) ali pa To se zgodi, če meditirate pol ure na dan.

Priporočamo tudi: 5 stvari, ki jih naredi danes zvečer (za začetek drugačne tebe!).