Bine Volčič razkriva, kako si doma pripravi zeleno solato (če nimaš idej, kaj točno narediti)

21. 6. 2022
Bine Volčič razkriva, kako si doma pripravi zeleno solato (če nimaš idej, kaj točno narediti) (foto: Primož Predalič, Profimedia)
Primož Predalič, Profimedia

Novinarki portala Odprta kuhinja je razkril, kako doma svoji družini pripravi čisto običajno zeleno solato. Preveri! 

Poletje je zagotovo čas lahkih zelenjavnih jedi, zato se na naših krožnikih vse pogosteje znajdejo tudi zelene solate.

In čer ti počasi zmanjkuje idej, kako bi si jo še lahko pripravila, so se novinarji portala Odrta Kuhinja zdaj po nasvet odpravili kar k Binetu Volčiču, ki je razkril, kako zeleno solato v teh dneh pripravlja za svojo družino.

To je njegov recept:

Vnaprej pripravljene začimbne mešanice, s katerimi sicer prelivamo solate se morda slišijo kot nekaj nadvse imenitnega, a kot pravi Bine, saj v solato raje dodaja vsako sestavino posebej. "Vedno dodam vsako sestavino posebej, torej kis, olje in sol, potem pa premešam," je povedal novinarki pomenjenega portala in razkril razlog, zakaj je temu tako.

Veliki TEDENSKI horoskop: VSE, kar se ti bo zgodilo med 20. in 26. junijem (ljubezen, kariera, zdravje)

"Ker je težko sestaviti ravno prav uravnoteženo mešanico omenjenih treh sestavin, potem pa je treba tudi točno vedeti, koliko mešanice boš dodal na solato. To mi nikdar ne uspe tako dobro, zato vedno dodajam sestavine sproti oziroma eno za drugo," je še povedal. 

S čim torej okisa solato?

S tremi preprostimi stvarmi; kisom, oljem in poprom, včasih doda še malce česna, ki ga sicer najraje kombinira z bučnim oljem.

Kot je še pojasnil, si zeleno solato najraje pripravi prav z bučnim oljem, medtem ko se pri pripravi drugih solatnih mešanic raje posluži oljčnega.

Takšni so njegovi najljubši solatni dodatki: 

Če je solata kot priloga, potem ji doda kvečjemu kakšno jajce, če je pa solata samostojna jed, jo najraje pripravi kot cesarjevo solato, torej zeleno solato ledenko, jogurtov preliv, kruhove kocke, parmezan in slanina.

TO si Kate Middleton privošči za zajtrk, kosilo in večerjo (skrivnosti vitke postave + VADBA)

Fotografije: Primož Predalič, Profimedia

Vir: Odprta kuhinja