Trenerka Jennifer Aniston je razkrila, kaj zvezdnica počne za svojo zavidljivo postavo (vaje)

Ženska, ki je zaslužna za zavidanja vredni postavi obeh Jennifer, Aniston in Lawrence, priporoča vaje, ki bodo v res kratkem času poskrbele za zavidljive rezultate.

Trenerka Jennifer Aniston je razkrila, kaj zvezdnica počne za svojo zavidljivo postavo (vaje) (foto: Paul Suesse) Paul Suesse
15. 8. 2017

Tik pred dopustom, ko je treba dokončati vse projekte in te stres klati z vseh strani, si oropala hladilne skrinje trgovskih centrov z novimi okusi sladoledov, obenem pa nimaš časa (ali volje) hoditi v telovadnico. Ne skrbi.

Mandy Ingber, jogijska gurujka, ki ji skrb za postavo zaupajo vse največje hollywoodske zvezdnice – ne glede na to, kako zaseden je njihov urnik – je ustvarila program telovadbe, ki ti bo pomagal ostati močna in vitka ter bo pokuril vse kalorije slastnih sladoledov, ki si jih zmazala zvečer pred televizijo.

“V tem stresnem obdobju se z lahkoto zgodi, da gredo stvari v napačno smer,” pravi Mandy. “Zato poskusi to hitro 15-minutno vadbo vsak dan. Posveča se vsem predelom, potrebnim za stimulacijo prebave, izničenje strupov in krepitev mišic, da bo tvoje telo postalo stroj za kurjenje maščob.”

KORAK 1: Odprta strešica

CILJ: roke, trebušne mišice

Odprta strešica

1. Postavi se v položaj strešice z ramami nad zapestji in dvigni desno nogo.

2. Desno koleno povleci proti čelu, nato pa ga dvigni nazaj, da bo noga vzporedno s hrbtom.

3. Desno koleno povleci proti levemu tricepsu in ga potem spet dvigni nazaj.

4. Desno koleno povleci do desnega komolca in ga nato dvigni nazaj. Vse vaje ponovi še z levo nogo. Naredi tri sklope vaj, in ne pozabi dihati.

KORAK 2: Deska v desko na podlahti

CILJ: trebušne mišice, podlahti

Deska v desko na podlahti

1. Postavi se v položaj visoke deske – dlani so naravnost pod ramami, noge v širini bokov – v položaju ostani pet dolgih dihov.

2. Spusti se na podlahti, s komolci pod ramami in vzporednimi rokami. Nogo dvigni le nekaj centimetrov od tal in zdrži 15 sekund. Ponovi z drugo nogo.

KORAK 3: Sukanje v sedečem položaju

CILJ: zadnjica, stegna

Sukanje v sedečem položaju

1. Postavi se v položaj sedenja na stolu: roke dvigni, dlani sta obrnjeni druga proti drugi. Ritko potisni noter, raztegni hrbet in prsi dvigni stran od stegen. Z zaprtimi usti šestkrat vdihni in izdihni – tako boš dvignila temperaturo telesa in pomagala mišicam pri njihovem delu.

2. Roke prestavi v položaj molitve, nato pa se z levim komolcem stegni proti desnem stegnu in ta položaj zadrži šest vdihov, nato se vrni v sedeči položaj. Ponovi na drugi strani. Začutila boš, kako koktajli, ki si jih popila v soboto, izginjajo iz tvojega telesa.

KORAK 4: Razkorak z zasukom

CILJ: stegna, zadnjica, trebušne mišice

Razkorak z zasukom

1. Postavi se v razkorak z desno nogo naprej, dlani so ob katerikoli strani prednjega stopala.

2. Dvigni desno roko in prsi zasukaj proti njej. Med vdihom podaljšaj prsnico, med izdihom še bolj zasuči. Položaj zadrži šest dihov. Ponovi na nasprotni strani.

KORAK 5: Položaj orla

CILJ: zadnjica, noge

Položaj orla

1. Postavi se pokonci in težo prestavi na desno nogo. Nato počepni v sedeč položaj in prekrižaj levo nogo čez desno ter v položaju vztrajaj 10 sekund.

2. Levo koleno zasuči za meča na desni strani, in če zmoreš, zatakni prste za nogo. Ovij in zasuči desno roko pod levo, da boš videti kot pletenica. Zadrži
30 sekund in dihaj. Ponovi na drugi strani. Zdaj se lahko vrneš nazaj na zabavo.

Besedilo: Nasvete Mandy Ingber priredila Petra Arula
Fotografije: Paul Suesse

Preberi še: Osebna trenerka Jennifer Lopez je razkrila, kaj vse zvezdnica počne za svojo seksi postavo (jedilnik + vaje)

Priporočamo tudi: Slastne ledenke, ki prijetno ohladijo in ne redijo! (Mmmmm RECEPTI)