Top 10 nasvetov za hujšanje sester Kardashian, ki ti bodo všeč

Sestre Kardashian so v zadnjem času skupno izgubile kar nekaj kilogramov. Spodaj si preberi 10 nasvetov, ki se jih zvezdnice redno držijo, da lahko ohranjajo svojo vitko linijo! Presenetili te bodo.

Top 10 nasvetov za hujšanje sester Kardashian, ki ti bodo všeč (foto: Profimedia) Profimedia
26. 10. 2016

Top 10 nasvetov za hujšanje sester Kardashian, ki ti bodo všeč:

1. Postavi si realistične cilje

Kim je pri svojem zadnjem hujšanju z javnostjo sproti redno delila vse svoje rezultate. Dr. Seltzer, specialist za izgubo teže ob tem pravi, da je tehtanje med hujšanjem priporočljivo, saj je tako nadzorovanje izgube teže lažje. Pomembno pa je, da je cilj, ki si ga postaviš realističen. Tako lahko varno dosežeš svojo idealno težo.

2. Dan začni z beljakovinami

Kourtney pravi, da spije proteinski shake že pred samim zajtrkom. Tudi Khloé poseže po njem kar takoj po opravljeni vadbi. Po mnenju dr. Seltzerja je zajtrk z visoko vsebnostjo beljakovin odličen, saj smo po njem dlje časa siti in tako lažje dočakamo kosilo.

Se strinjaš, da Kourtney na spodnji fotografiji izgleda fantastično? Po zadnjem porodu je izgubila kar 15 kilogramov. Bravo, punca!

3. Zdrave navade za vsak dan

Kourtney je ljubiteljica navad in rutin. Pravi, da ji pri hujšanju le-te najbolj pomagajo. Nasvet, ki ga redno upošteva je sledeč: 6 mesecev si za zajtrk konstantno pripravlja enak obrok, naslednjih 6 mesecev pa le-tega nadomesti z drugo zdravo izbiro. Tudi dr. Seltzer se strinja, da so prehranjevalne rutine nujne za ohranjanje ali izgubo telesne teže.

4. Omejiti moraš vnos kalorij

Kim dnevno zaužije zgolj 1800 kalorij. Omejitev kalorij ali pa vsaj nadzorovanje velikosti obroka je pri hujšanju zelo pomembno, pravi Seltzer. Če smo pozorni na to, kaj jemo in koliko pojemo, nam bo proces hujšanja zelo olajšan. Seveda pa je količina kalorij, ki jih lahko pojemo dnevno, odvisna od naše višine in teže ter dnevnih aktivnosti.

5. Negativna čustva sprosti s športom

Khloé je med nedavno ločitvijo uteho poiskala v fitnesu, kjer je sproščala svojo jezo in žalost. Pomembno je, da si tudi ti izbereš šport, ki ga boš z veseljem redno prakticirala. Ni nujno, da obiskuješ ravno fitnes, če ti ni do tega. Tudi sprehod v parku s prijateljico je lahko odličen začetek. Na ta način pa se lahko hkrati tudi sprostiš od vsakodnevnega stresa.

Khloé je postala prava obsedenka z zdravim načinom življenja in na tak način shujšala za kar 20 kilogramov. Sijajno izgleda, kajne?

6. Spij 12 kozarcev čaja dnevno

Kendall je novičarski strani E! News zaupala, da spije kar 12 kozarcev čaja dnevno. Uživanje tekočine je pri hujšanju ključno, saj nam da občutek sitosti in pospešuje porabo kalorij. Pazi samo na to, da bo čaj brezkofeinski in nesladkan!

7. Zaužij 3 do 4 porcije beljakovin na dan

Kim skoraj po vsakem obroku doda tudi manjšo porcijo beljakovin, pa naj bodo to jajca, košček sira, losos ali pa piščančji zrezek. Beljakovine so namreč tiste, ki te bodo nasitile za dlje časa. Posledično boš pojedla manj pri naslednjem obroku in tako preprosto znižala količino kalorij.

Kim je od svoje zadnje nosečnosti izgubila kar 30 kg poporodne teže.

8. Malica naj bo zdrava

Poleg rednih zdravih obrokov je pomembno, da si vzameš čas tudi za zdrav prigrizek. Kim najraje poseže po tablici iz suhega sadja in oreščkov.

9. Privošči si, kar ti srce poželi (v omejenih količinah!)

Stalno omejevanje in odrekanje te bo hitro pognalo v depresijo. Zato si sem in tja le privošči tisti kos pice ali sladoled, o katerem sanjaš že nekaj dni. Dokler so količine v mejah normale, te takšni "prekrški" ne bodo ovirali pri hujšanju. Khloé je v svoji knjigi Strong Looks Better Naked zapisala, da nikoli ni bila zagovornica striktnih diet. "Če si ponoči zaželim košček čokoladne torte, si ga bom pač privoščila."

Preberi še: Si želiš popolnih oblin kot jih ima Sofia Vergara? To je njen trening (+ dieta)!

Priporočamo tudi: Preizkusite metabolični trening za zmago nad kilogrami!