To je 43-letna mama sedmih otrok, ki ima postavo 20-letnice! Poglej, kako ji je uspelo (+ njen nasvet mamicam)

2. 4. 2022
To je 43-letna mama sedmih otrok, ki ima postavo 20-letnice! Poglej, kako ji je uspelo (+ njen nasvet mamicam) (foto: Profimedia)
Profimedia

Jessica Enslow, danes mamica sedmih otrok, se je po tem, ko je med prvo nosečnostjo pridobila precej odvečnih kilogramov, odločila za korenito spremembo.

Jessica je dobila svojega prvega otroka, hčerko Alysso, pri rosnih 20-ih letih, a med nosečnostjo ni pričakovala, da se bo tako zelo zredila, kot se je. "Šokiralo me je, koliko sem se zredila med prvo nosečnostjo," je priznala za The Sun.

"Spomnim se, da sem ob prihodu iz bolnišnice pričakovala, da mi bodo moje stare kavbojke takoj prav, vendar jih nisem mogla spraviti višje od sredine stegen."

Hitro je spoznala, da se bo morala odločiti za zdrav življenjski slog, če bo želela pridobljene kilograme izgubiti.

"Bilo je tako depresivno in v svoji koži se nisem dobro počutila. Spoznala sem, da je to nekaj več kot le porodna teža in da moram začeti redno telovaditi, da izgubim odvečne kilograme."

Po rojstvu drugega otroka je že nekoliko vedela, kaj naj pričakuje, zato več ni bila presenečena, ne depresivna.

"Vedela sem, da preprosto moram telovaditi."

Sprva je po vsaki nosečnosti prišla v formo le s pomočjo fitnes posnetkov, leta 2013, ko je rodila 7. otroka, pa se je odločila odpreti svoj profil na Instagramu in začeti trenirati z utežmi.

"Po rojstvu petega in šestega otroka sem zgolj tekla na tekalni stezi in delala trebušnjake. V bistvu se nisem zavedala telesne kompozicije, dokler nisem rodila sedmega otroka, ko sem začela tudi s svojim Instagram profilom."

Kot rečeno, se je na začetku ravnala po programih, ki jih je tam našla, a je kasneje dodala treninge z utežmi, saj si je želela še bolj izoblikovati telo.

"Po tem, ko se je prejšnjo zimo napredek ustavil, sem se odločila, da za štiri mesece najamem osebnega trenerja. Bilo je zelo intenzivno, ampak moje telo se je v samo nekaj mesecih kar drastično spremenilo."

Zdaj trenira od 2 do 3 krat tedensko, pri hrani pa se prepusti intuitivnosti.

Kljub temu da ima postavo, ki bi si jo želela marsikatera ženska njenih let, pa Jessica priznava, da še vedno vidi pomanjkljivosti, ko se pogleda v ogledalo.

"Še vedno vidim pomanjkljivosti, a raje vzdržujem ravnotežje med treningi ter družino in drugimi interesi, kot da bi ure in ure preživela v fitnesu, da bi dosegla svojo popolno postavo, potem pa ne bi imela energije za karkoli drugega."

Na fotografiji zgoraj s svojima hčerkama, 23-letno Alysso in 15-letno Lauren.

Njen nasvet vsem mamicam je, da naj preprosto nekje začnejo.

Z majhnimi spremembami in jih stopnjujejo, ko začnejo opažati rezultate. Prav tako jim lahko pri tem pomaga to, da sledijo ljudem na družabnih omrežjih, ki so jim všeč in se po njih zgledujejo, saj je to lahko še dodatna motivacija ter pomoč pri idejah in nasvetih, kako ostati na poti proti cilju.

Čestitke za takšno preobrazbo! Kaj nima čudovite družine?

Fotografije: Instagram/jessicaenslow

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Uau! Moraš videti reklamo, ki jo je posnela Indira Ekić ali pa 10-minutni trening za čvrste trebušne mišice (brez pripomočkov)

Priporočamo tudi: Nizek libido? TO živilo ti lahko pomaga odpraviti težavo za vedno!

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ