TA recept za Kinder Bueno rezine brez PEKE bo 100% tvoj najljubši 😍

Tole je tako zelo preprosto, da se boš priprave zagotovo lotila večkrat. :) Dober teeeeek! 

TA recept za Kinder Bueno rezine brez PEKE bo 100% tvoj najljubši 😍 (foto: Profimedia) Profimedia
24. 4. 2021

Danes ti zopet razkrivamo noro okusno sladico, ki jo lahko pripraviš brez peke in si z njo posladkaš te deževne aprilske dni. Gre za Kinder Bueno rezine, recept za katere smo zasledili pri odlični Nini Kastelic (@leaneen). Nas je recept prepričal, saj je enostaven za pripravo in brez peke. Dvojna zmaga za dvojni užitek!

Če želiš sama pripraviti mamljive Kinder Bueno rezine, ob katerih se bodo vsem cedile sline, beri dalje.

Potrebovala boš:

240 g piškotov s koščki čokolade.
120 g praženih lešnikov.
500 ml sladke smetane.
120 g masla.
500 g mascarpone
400 g lešnikovega namaza.
5 lističev želatine.
160 g mlečne čokolade.

Imaš vse sestavine? Izzivamo te, da poskusiš pripraviti Kinder Bueno rezine brez peke, za katere obljubljamo, da jih boš želela pripraviti vedno znova.

Če imaš vsaj kanček #masterchefa v sebi, ti bodo rezine uspele z lahkoto. Verjemi, navdušile bodo vse, ki jih bodo poskusili.

Pa začnimo. Si pripravljena?

Najprej bomo pripravili piškotno dno: 240 g piškotov s koščki čokolade nadobudno zmeljemo v drobtine. V družbo mletih piškotov dodamo še 80 g praženih lešnikov. V zmes dodajamo 120 g stopljenega masla in 5 žlic sladke smetane. Tako, piškotno dno je pripravljeno, zato na dno pekača položimo papir za peko ali okoli pekača namestimo acetatno folijo. Pripravljeno piškotno dno potlačimo na dno pekača in postavimo v hladilnik.

Sledi priprava mamljive Kinder Bueno kreme. Nam se cedijo sline že ob samem pisanju članka! 500 g mascarponeja elegatno zmešamo s 400 g lešnikovega namaza.

V posebno posodico dodamo mrzlo vodo, v katero namočimo 5 lističev želatine, da se zmehčajo, potem pa jih z dvema žlicama sladke smetane raztopimo na nizki temperaturi. Želatino nato nežno vmešamo v Kinder Bueno kremo (p.s. : če bo želatina prevroča, se bodo naredile grudice, zato previdno!). Stepemo še 300 ml sladke smetane, ki jo lahkotno vmešamo v kremo. Pripravljeno Kinder Bueno kremo vlijemo v pekač, jo poravnamo in pustimo hladilniku, kjer naj počiva 4 ure.

Te čokoladice si lahko privoščiš BREZ slabe vesti, saj imajo manj kot 100 kalorij (vključno s Kinder in Milky Way)

Čaka nas še priprava zadnje plasti, in sicer slastnega čokoladnega preliva: Segrej 80 ml sladke smetane, tik preden zavre, pa jo odstavi s štedilnika. Dodaj ji še čokolado, ki se bo v družbi vroče sladke smetane od navdušenosti raztopila.

Za spremljavo dodaj še 40 g fino zdrobljenih praženih lešnikov in voila! Pripravili smo še zadnjo plast omamno dobrih Kinder Bueno rezin.

Čokoladni preliv prelij čez Kinder Bueno kremo in privošči svoji sladici konkreten lepotni spanec (beri: najbolje je, če pekač čez noč pustiš v hladilniku).

Naslednji dan se lahko poigraš še z dekoriranjem rezin, ki jih potem še razrežeš.

Ne pozabi nam v komentar zaupati, kako so uspele tvoje Kinder Bueno rezine brez peke. 😉

Pripravila: Lara Krneža, HudJob pripravnica