Špela Grošelj razkrila, kako je izklesala svoje telo!

Si že videla zadnje slike Špele Grošelj? Njeno telo je vedno bolj izklesano, in kar je najboljše: Špela je tako iskrena, ko govo­ri o tem, kaj je, kako telovadi in kaj naredi, ko se pregreši, da se lahko z njo poistoveti vsaka punca.

Te zanima Špelina pot do postave, ki jo letos z veseljem razkazuje v kopalkah? (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
29. 7. 2016

ŠPELIN DOBITEK ŠT. 1: OSEBNI TRENER

"Zadnje leto treniram z osebnim trenerjem Gregom Poljancem. Zdaj, ko sem že popolnoma usvojila vaje, po navadi treniram kar brez njega, a po njegovih navodilih – on predpiše trening, visokointenzivno vadbo, jaz pa ga po njegovih navodilih izvedem."

VISOKOINTENZIVNA VADBA

"Moja vadba ne traja več kot pol ure, zato je zame visokointenzivni trening čisti dobitek. Aktivna sem petkrat na teden, vikend pa si vzamem za počitek.

Če mi ustreza, grem zjutraj teč, drugače pa se držim svojih visokointenzivnih treningov. Včasih naredim tudi trening z utežmi, vadim povsem po občutku. Če seštejem ure, vadim okrog štiri ure na teden (slabo uro porabim za tek, pol ure pa za posamezen trening)."

Spela

KAKO TRENIRA ŠPELA?

"Če je lepo vreme, vadim zunaj, ob slabem vremenu sem v telovadnici. Najprej se malo ogrejem (v fitnesu na primer z 10 minutami veslanja), sledijo vaje, ki so zelo različne, po navadi delam pet različnih vaj v šestih različnih sklopih, na primer vojaški skoki, sklece, trebušnjaki, počepi v skoku ...

Teh vaj je zelo veliko, kaj bom na posameznem treningu delala, je odvisno od tega, kaj mi trener predpiše. Ko jih naredim, vedno sledi raztezanje."

Spela

VOJAŠKI POSKOKI

"Najbolj sem vesela, da sem usvojila vojaške poskoke oziroma burpeeje, ker so mi bili na začetku zelo težki, zdaj pa jih izvajam z največjim veseljem, saj so zelo učinkoviti – ko jih izvajam, dela celo telo."

ŠE VEDNO GURMANKA

"Zelo rada jem in hrana, ki jo obožujem, ni najbolj zdrava. Zelo rada imam ogljikove hidrate – testenine, krompir, sladkarije, zato se moram nenehno paziti in se odrekati.

Ko se pripravljam na kakšno pomembno slikanje ali na poletje glede hrane vedno malo zavrem – odreči se skušam sladkarijam in poskrbim, da imam dovolj velik vnos beljakovin, da namesto enostavnih vnesem kompleksne ogljikove hidrate in zdrave maščobe, ki so zelo pomembne."

ŠPELIN JEDILNIK ...

... je zelo odvisen od tega, kje je trenutno priljubljena pevka. Če je na terenu, si pomaga s športno hrano: dodatki, nadomestila, tako da dva do tri obroke poje v obliki nadomestkov, za enega pa se potrudi, da je res polnovreden in raznolik obrok iz sveže pripravljenih živil.

spela

GREHI?!

"Ja, seveda," se zasmeje Špela. " Pred mnogo leti mi je nekdo rekel, da je moje telo ustvarjeno za grehe, in jaz sem ena tistih, ki se zelo rada pregrešim. Vendar tudi to počnem po pameti, in ko grešim, nimam slabe vesti, saj se mi ne zdi pametno, da bi imela slabo vest, če sem se odločila, da nekaj naredim. Zakaj pa? Odgovarjam le sama sebi.

Po navadi so moji vikendi bolj ležerni in takrat sem tudi pri hrani bolj opuščena, se pa zavedam, da moram biti potem med tednom bolj pridna. Včasih pa se zgodi tudi, da grem trenirat že med vikendom, česar sicer ne počnem."

CILJ: ŠPORTNA POSTAVA

"S preobrazbo sem začela že pred leti, ko sem pred enim od koncertov ugotovila, da sem resnično presegla težo, s katero se počutim dobro.

Bil je trenutek v garderobi s prijateljico Nino Šušnjara, ki je skrbela za moj stajling. Naenkrat sem hotela pokriti roki, nogi, vse in ugotovila sem, da to ni več dobro. Zadnje leto pa sem res veliko naredila na tem, da preoblikujem svoje telo.

Že zelo dolgo se več ne osredotočam na kilograme, ampak zgolj na podobo, ki jo vidim v ogledalu, ter na odstotek maščobe. Moj cilj je športna postava. Vendar športna postava zahteva veliko več odrekanja kot le izgubo nekaj kilogramov: dosleden je treba biti tako pri hrani kot pri treningih."

TAKO ZELO ISKRENA

"Imam obdobja, ko sem zelo pridna, in tudi obdobja, ko mi to pridnost moj življenjski stil morda nekoliko onemogoča.

Vendar nisem toliko stroga do sebe, da bi takrat, ko nisem najbolj dosledna, imela slabo vest ali se obsojala. Tudi meni se občasno zgodi, da pojem celo skledo sladoleda, in mislim, da s tem ni nič narobe. Tudi jaz imam napade sladkorja, pomembno je le, da jim ne pustimo, da nas 'obsedajo' vsak dan."

KO SE JI NE LJUBI NA TRENING

"Po vsakem treningu se počutim veliko bolje, pa vendar se tudi meni kdaj ne ljubi na trening. Takrat se je res treba zbrcati, saj se po njem počutim štirikrat bolje kot pred njim, le začeti je težko.

Potrebujemo le kakšen teden, da se telo navadi, potem pa zelo hitro postanemo odvisni od treningov. Jaz sem tako padla notri, da sem še na dopustu iskala fitnes centre. Na začetku pa sem morala biti zelo odločna."

ŠPELINA NAJLJUBŠA ŠPORTNA OPRAVA

"Pajkice, majčka, poleti tudi tekaška krilca. Pomembno mi je, da je barvno usklajeno, da se dobro počutim v svojih športnih oblačilih; nikoli ne telovadim v raztegnjenih trenirkah.

Ni mi vseeno, kako sem videti, a še pomembneje je, da so oblačila in obutev kakovostni. Pomembno je, da so copati za trening primerni, da se noga v njih dobro počuti."

Besedilo: Petra Arula
Fotografije: osebni arhiv, Facebook

Preberi še: Zlata vredni nasveti uspešnih žensk, ki so s samozavestno držo uresničile svoje sanje