Slovenka zaskrbljeno: "Pred menstruacijo imam ogabno smrdeč izcedek - je kaj narobe?"

"Je pa vonj zelo močan, tudi čez hlače in potem se moram ogibat ljudem." Kakšen nasvet? 🤔

Slovenka zaskrbljeno: "Pred menstruacijo imam ogabno smrdeč izcedek - je kaj narobe?" (foto: Profimedia) Profimedia
1. 6. 2022

"Ima še katera take težave? Kak dan ali dva pred menstruacijo imam smrdeč izcedek. Ni vonj po kakih ribah. Pač nek vonj, ki je zelo močan. Bila že večkrat pri ginekologu. Zdaj menjala ginekologa, pa tudi nov pravi, da ni kakih bakterij, glivic ali kakega drugega vnetja.

Ponovi se potem konec menstruacije, kak dan ali dva, in se spet pojavi pred naslednjo menstruacijo.

Neprijetna zadeva," je svojo težavo na ta slovenski forum zapisala ženska in dodala: "Je pa vonj zelo močan, tudi čez hlače in potem se moram ogibat ljudem."

"Odkar sem rodila, sem tam spodaj prekomerno vlažna - kaj naj naredim?" (klic na pomoč Slovenke)

Preberi, kaj so zapisale nekatere uporabnice, in v kolikor se tudi sama srečuješ s podobno težavo, ti bodo morda v pomoč:

1.

"Odkar pomnim, je tako. Nisem zaradi tega nikoli hodila okoli zdravnikov, ker se mi zdi precej logično vse skupaj – sprememba hormonskega ravnovesja, padec imunskega sistema, porušen Ph itd. Edino, se mi zdi, da tisto leto, ko sem jemala KT, te spremembe v vonju ni bilo."

2.

"Meni se je dogajalo zelo podobno, zelo neugodna stvar. Poleg tega pa sem se počutila še precej slabo in utrujeno. Po treh mesecih se je izkazalo, da gre za izvenmaternično nosečnost."

3.

"Verjetno imamo vse spremenjen vonj tik pred menstruacijo, zato mislim, da ti posvečaš preveliko pozornost temu in misliš, da te vsi vonjajo. Če imaš nek normalen higienski režim, verjetno ni tako in se ti to le zdi. Dvomim, da ti bo kakšen zdravnik uspel diagnosticirati kakšno bolezen.

Sicer pa:

Preveč umivanja ali pa uporaba neustreznih mil na intimnih predelih je lahko problem. Poskusi se umivati samo z vodo, brez mil, dobro se obriši s suho brisačo po umivanju. In tudi z umivanjem ne pretiravaj, ker to še bolj draži kožo in sluznico.

(Dnevne) vložke uporabljaj samo med menstruacijo, ne pa vsak dan cel mesec. Dišeče robčke ti odsvetujem, morda je bolj primeren vlažen toaletni papir (za v službi med menstruacijo), ker nima parfuma. Čim manj nalagaj nase, čim bolj naravno naj bo vse, kar uporabljaš za higieno. Vložke med menstruacijo seveda dovolj pogosto menjuj, morda začni uporabljati tampone. Stalno uporabljaj bombažne spodnje hlačke, ki jih lahko opereš na visoki temperaturi in ne uporabljaj mehčalca. Začni nositi lahke širše hlače, ne oprijetih kavbojk. Poskusi sedeti čim manj s prekrižanimi nogami, da tisto mesto bolj 'diha'. In to cel ciklus, ne samo ob menstruaciji, da se vzpostavi normalen ph.

Predvsem pa poskrbi, da spiješ čim več vode in izogibaj se sladkim pijačam."

Oče dojenčico poimenoval po svoji ljubici - ko boš izvedela razlog, te bo vrglo na rit!