Slastne poletne sladice, ki ne redijo (Njamiii RECEPTI)

Poleti se je - kljub temu, da jemo lažjo hrano - nekaterim posladkom kar težko odpovedati, če želimo jesti zdravo. Na srečo na obstaja kar nekaj poletnih sladic, ki so prav tako slastne in ne bodo uničile tvojih trudov pri dieti. Seveda, če se boš držala majhnih porcij ;)

Slastne poletne sladice, ki ne redijo (Njamiii RECEPTI) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2017

Trik je, da si te sladice pripraviš doma sama. Tako boš vsaj vedela, kaj ješ in da so sestavine kakovostne.

1. Posladek z mini presticami

Jabolko, mini preste in arašidovo maslo - čudovita kombinacija, ki ne bo uničila tvoje diete. Jabolko razreži na krhlje, dodaj malce arašidovega maska in po eno prestico. Super posladek ravno za v usta!

2. Sadje in čokolada

Čokolada in sadje gresta nebeško skupaj. Naslednjič poizkusi grozdje in stopljeno čokolado, za bolj razgiban okus pa lahko v skodelico daš najprej še malce grškega jogurta. Preverjeno slastna sladica, ki vsebuje veliko proteinov.

Še eno sadje, ki se odlično razume s čokolado, so banane. Banano olupiš in jo pomočiš v stopljeno temno čokolado, daš za 30 minut v hladilnik in dobiš super zabaven posladek. Enako lahko storiš tudi s kiviji, ki vsebujejo veliko kalija.

3. Bananin sladoled s tahinijem

Za ta recept potrebuješ 1 zamrznjeno banano, 1 žlico tahinija ali sezamove paste in malo mandljevega mleka. Zmešaj, dokler mešanica ne postane gladka in postrezi. Mnjam!

4. Ledene lučke

Tiste domače so vedno najboljše in bolj zabavne. Potrebuješ 1 in četrt skodelice organskega češnjevega soka, polovico skodelice pomarančnega soka s pulpo in 2 ali 3 liste bazilike. Zblendaj in ulij v modele za lučke ter postavi v zamrzovalnik za plibližno štiri ure. 

5. Ledena lubenica

Lubenica je popolno sadje za poletje, saj vsebuje veliko vode, prav tako pa vsebuje a in c vitamin, ki naredita tvojo kožo sijočo. Čas je, da jo letošnje poletje narediš še bolj slastno in sočno. Potrebuješ 3 ali 4 skodelice lubenice, ki jo zblendaš skupaj z 2 ali 3 žlicami medu . Za približno 6 ur postavi v zamrzovalnik. Ko jo boš želela jesti, jo samo zmečkaj z vilicami. Pa slasten tek!

Po tem viru pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: 23 živil, ki ti bodo pomagala pri izgubi kilogramov in Želiš pospešiti izgubo maščobe? Poskusi čaj iz TE sestavine!