Si želiš popolnih oblin kot jih ima Sofia Vergara? To je njen trening (+ dieta)!

Na letošnji podelitvi nagrad Emmy je Sofia Vergara ponovno dokazala, da je s pomočjo redne telovadbe možno ohranjati lepo postavo tudi po 40. letu starosti. In kaj je njena skrivnost?

Si želiš popolnih oblin kot jih ima Sofia Vergara? To je njen trening (+ dieta)! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 10. 2016

V letu 2016 najbolje plačana igralka malih zaslonov za svoje lepo oblikovano telo pripisuje zasluge pilatesu in nizkohidratnemu režimu prehranjevanja, o katerem je bilo govora že tukaj.

LCHF načini prehranjevanja, kot sta Atkinsonova in ketogena dieta, pripomorejo k hitri izgubi odvečnih kilogramov.

Delujejo na tak način, da telo prisilijo, da ta kot gorivo uporablja maščobne zaloge.

"Nizkohidratne diete prav tako preprečujejo diabetes in rakava obolenja, saj preprečujejo nagla povišanja sladkorja v krvi, ki so odgovorna za pridobivanje kilogramov in različne bolezni," pravi dr. David Ludwig, avtor knjige Always Hungry.

Sofia Vergara telovadi nekajkrat tedensko, pri čemer se osredotoča na pilates, spinning in trening moči.

Sofia

Pri tem ji pomaga tudi trenerka Jennifer Yates, s katero telovadi kar petkrat tedensko. Sofia pravi, da so njene obline 100% naravne, a priznava, da so ji včasih celo v breme.

Med odraščanjem v Kolumbiji je njena prehrana pretežno vsebovala maščobna živila, kot so sladoled, čokolada, pekovski izdelki in sladkarije.

Čeprav je spremenila svoj režim prehranjevanja, pa se kljub temu ni odrekla čisto vsem maščobnim pregreham, ki jih ima rada.

Še vedno je na njenem jedilniku sladoled, odrekla pa se je hitri hrani.

5 manjših obrokov 

Na dan ima pet manjših obrokov, pri čemer si prizadeva, da prav vsak od njih vsebuje pravilno kombinacijo hranil, potrebnih za energijo čez cel dan.

Sofia med drugim telovadi tudi z osebnim trenerjem Gunnarjem Petersonom, ki prav tako svoje stranke uči pravilnega prehranjevanja in kaj jesti za ohranjanje svojega oblikovanega telesa.

Peterson ne rad prepove pregrehe, vendar pa stranke vpeljuje v to, da se večino časa prehranjujejo disciplinirano in s tem dosežejo optimalne rezultate.

Priporoča jim, naj se izogibajo alkoholu in sladkarijam pozno ponoči in da naj proti koncu dneva odstranijo ogljikove hidrate iz svojih obrokov.

"Živila, kot so riž, zrna, testenine, ovsena kaša in krompir ter živila, bogata z natrijem, je torej potrebno odstraniti, saj takšna hrana povzroči zastajanje vode v telesu," pravi Peterson.

Lepih oblin, kot jih ima Sofia Vergara, si želijo tako mlajše kot starejše ženske.

Več o njenih prehranjevalnih navadah in vajah, ki jih izvaja, si lahko prebereš na tej povezavi.

Napisala: Nika Švajncer

Preberi še: Tako je Kim Kardashian shujšala za 30 kg (dieta + jedilnik)!