Puding iz rumene buče, ki je dejansko odličen!

Ne veš, kako bi še lahko uporabila rumeno bučo? Trenerka za ženske Nuša Gnezda ti je pripravila slasten, zdrav recept, ki nas je navdušil. Zagotovo bo tebe tudi!

Puding iz rumene buče, ki je dejansko odličen! (foto: Nuša Gnezda) Nuša Gnezda
4. 9. 2015

Zakaj je dobro na jedilnik uvrstiti rumeno bučo?

Ker je bogat vir vitaminov C in E, pa tudi karotena in antioksidantov. Ker so raziskave pokazale, da zmanjšuje tveganje za nastanek raka, pospešuje presnovo in odtstranjuje strupe iz telesa, saj nase veže maščobo in celo žolčno kislino. Poleg tega tudi krepi imunski sistem. Rumeno bučo največkrat uporabimo za juho ali morda narastek, pa si vedela, da lahko iz nje naredimo tudi odličen puding? Kako? Takole.

Puding iz rumene buče

Sestavine:

Muškatna buča

1dcl kokosovega mleka v poločevinki (gostega)

1 Banana

Sredica vaniljevega stroka (vaniljeva aroma)

Ščepec cimeta

ZA POSIP

Pistacije

Lističi mandljeva

Priprava:

Bučo operemo in jo narežemo na kose, ter pečemo v pečici približno pol ure na 150 C. Ko je pečena jo skupaj z drugimi sestavinami položimo v mešalnik, da postane zmes gladka in kremasta. Po vrh posujemo pistacije in mandljeve lističe, položimo v hladilnik, da se ohladi in rahlo strdi. Pa dober tek!

Avtorica članka sem strokovnjakinja za vadbo za ženske in vadbo po porodu Nuša Gnezda. Poišči me na mojem Facebook profilu ali mi piši na nusa.gnezda@gmail.com. Vesela bom, če boš spremljala tudi moj blog, kjer te vselej čaka kaj novega. 

Ne spreglej še nekaterih drugih Nušinih člankov:

Najboljše motivacijsko pismo, kar ste jih kdaj prebrali

Česa fitnes trenerji ne jemo?