Prehranske motnje, ki jih še ne poznaš!

Sodobni človek je tako zakompliciral svoj odnos do hrane (in telesa), da po novem trpi za novimi in novimi prehranskimi motnjami.

9. 6. 2013

Poleg najbolj znanih, kot sta anoreksija in bulimija, zdaj govorimo o številnih novih in novih variacijah.

Predstavljamo dve manj znani ...

Kaj je bigoreksija?

Bigoreksija je najnovejša prehranska motnja, ko so fantje obsedeni s svojim mišičastim telesom in čedalje več časa preživijo pred ogledalom. Oseba s to motnjo opušča druga zanimanja, postaja manj družabna, žrtvuje zdravje, čas in denar v fitnes centrih in se pretirano posveča tudi drugim fizičnim dejavnostim, predvsem z namenom pridobivanja mišic, katerih pa ni nikoli dovolj.

Kaj je ortoreksija?

Ortoreksija je tudi ena izmed prehranskih motenj, ki so se pojavile v zadnjih letih, zlasti v zadnjem desetletju. To je zasvojenost z zdravo prehrano, ko človek praktično vso svojo energijo usmerja le še v zdravo prehranjevanje in zanemarja druga zanimanja in obveznosti, postane nedružaben in večino denarja porabi le za zdravo prehrano. Za ortoreksijo zboli veliko več žensk kot moških.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri