Poglej, kaj se zgodi, če daš pod pazduho limono!

Že, da ima limona mnogo koristnih lastnosti, a za to zagotovo še nisi slišala!

Poglej, kaj se zgodi, če daš pod pazduho limono! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 1. 2022

Limona je eden tistih sadežev, ki jih lahko uporabljamo v številne zdravstvene in lepotne namene. Že stari Egipčani so živeli v prepričanju, da se lahko ubranijo zastrupitvam, če redno jedo in pijejo limono. Njihova predvidevanja so nedavno bila potrjena s strani raziskav, o katerih pišejo pri Health Glamour.

Limona je resnično vsestranski sadež: krepi imunski sistem, ima antibakterijske in protivirusne lastnosti, je zanesljivo gospodinjsko sredstvo, odlično se odreže tudi pri negi kože in nohtov. V nadaljevanju preberi, za kaj je še dobra.

Pomembno vlogo igra pri dietah

Pri izgubi telesne teže je limona nepogrešljiva, saj spodbuja prebavo. To je tudi razlog, zakaj je še posebej priporočljiva za ljudi, ki imajo pogoste prebavne motnje.

Naslednji razlog, zakaj bi morala limono pogosteje vključiti na jedilnik, je sposobnost razstrupljanja jeter, polnih strupov in kemikalij, ki jih dnevno vnesemo v telo zaradi nezdrave hrane.

Ščit v boju proti okužbam

Limona je bogata s pektinom, bioflavonoidi, vitaminom C, magnezijem, kalcijem, kalij in citronsko kislino. Vse te mogočne sestavine so dokazano učinkovite v boju proti večini infekcij, hkrati pa krepijo tudi imunski sistem.

Lista pozitivnih lastnosti limone pa se tukaj še ne konča …

Limona kot dezodorant?

Morda se sliši čudno, ampak gre za lepotno skrivnost, ki jo pozna le malokdo. Vsekakor te je že kdaj presenetilo čezmerno znojenje. Limona je namreč lahko tudi fantastičen dezodorant v sili. Uporaba sadeža proti potenju je zelo preprosta. Vse, kar moraš storiti je, da vzameš eno rezino limone in z njo limonin sok nežno vtreš pod pazduho.

Magnezij in kalij vsebujeta antibakterijske lastnosti, tako bosta učinkovito uravnotežila pH raven kože. Citronska kislina pa bo poskrbela za odpravo neprijetnega vonja, ki se izloča med potenjem.

No, sedaj ko veš ta trik, boš še naprej posegala po dragih trgovinskih sprejih, ki najverjetneje niso tako učinkoviti kot limona?

Preberi še: Najbolj učinkovito NARAVNO sredstvo za temne podočnjake (končno bodo izginili)!

Priporočamo tudi: "Nisva se znala ne ločiti ne ostati skupaj. Bilo je grozljivo" (iskrena izpoved Slovenke)