Poglej, kaj se zgodi, če 2 min pritiskaš na ti točki!

Če imaš težave z bolečimi menstruacijami, pogostimi glavoboli, bolečinami v spodnjem delu hrbtenice ali nespečnostjo, ti TOLE lahko zelo pomaga.

Poglej, kaj se zgodi, če 2 min pritiskaš na ti točki! (foto: Profimedia) Profimedia
2. 5. 2018

Poznaš akupresuro? To je oblika alternativne medicine, kjer z uporabo prstov pritiskamo na določene točke na telesu, slednje pa naj bi stimuliralo telesne samozdravilne sposobnosti.

Spodaj ti predstavljamo dve osnovni akupresurni točki. Poglej, kako ju stimulirati in kako ti stimulacija teh lahko pomaga!

1. Akupresurna točka na stopalu

Ta leži v dolini med palcem in drugim nožnim prstom in lahko igra veliko vlogo na področju tvojega zdravja. Vse kar moraš v tem trenutku storiti je, da pritisneš na točki za približno 2 minuti.

S pritiskom na točki na obeh nogah (enkrat na dan) lahko sami sebi pomagaš uravnati in poživiti delovanje jeter. Ravno tako pa lahko stimulacija točke pomaga pri zdravljenju težav z vidom, spalnih motenj, menstrualnih krčih, glavobolu in bolečinah v križu.

2. Akupresurna točka "prehod treh jinov"

Ta točka leži štiri prstne širine nad notranjo stranjo kosti gležnja, blizu zadnje strani golenice.

Kako se lotiti? Postavi kazalec na notranjo stan gležnjev, štiri prste širine nad notranjo izboklino gležnja. Nežno masiraj s kazalcem na notranjem robu golenice, kjer boš občutila rahlo udrtino. Stimuliraj eno minuto in ob tem globoko dihaj.

S stimulacijo te točke boš nahranila Jin energijo v celem telesu in s tem odpravila nespečnost, zmanjšala bolečine v hrbetinici in kolenu. Tudi ta akupresurna točka pomaga pri zdravljenju številnih ginekoloških težav, vrtoglavici in lahko zmanjša raven stresa.

Opozorilo: Stimuliranje te točke je strogo odsvetovano nosečnicam.

Povzeto in prirejeno po Keep Pressing This Point For 2 Minutes! Then See What Will Happen To Your Body.

Poglej še: TEH stvari zanj nikoli NE naredi (tudi, če si noro zaljubljena vanj)!

Priporočamo tudi: Grrr... To pomlad NUJNO preizkusita TEH 30 seks trikov!