Organizatorji so od Miss Velike Britanije 2017 zahtevali, naj shujša. Poglej, kako se je odzvala!

Priprave na lepotna tekmovanja so že tako zelo zahtevne.. ampak to, kar je doživela Miss Velike Britanije 2017, jo je tako šokiralo, da se je odločila za potezo, za katero bi se odločilo le malokatero dekle.

Organizatorji so od Miss Velike Britanije 2017 zahtevali, naj shujša. Poglej, kako se je odzvala! (foto: PrtScr Instagram/Zo1ey) PrtScr Instagram/Zo1ey
5. 9. 2017

Zoiey Smale so se junija letos uresničile sanje marsikaterega dekleta. Bila je okronana za Miss kontinentov Velike Britanije. Mlada blogerka in zagovornica zdravega načina življenja je sodnike navdušila s svojo lepoto, inteligenco in dobrodelnim delom.

Le nekaj tednov kasneje, med tem ko se je pripravljala na odhod v Ekvador, kjer bi se potegovala še za mednarodno titulo – Miss Združenih kontinentov, pa je prejela klic, ki je spremenil vse.

Zoiey so organizatorji namreč naročili, naj gre na dieto in do tekmovanja "izgubi čim več kilogramov", če želi imeti sploh možnosti za zmago.

"Odgovorila sem: 'Prosim?' To je bila ena tistih stvari, ki jih v 21. stoletju ne pričakuješ od ljudi... da so tako brezčutni," je povedala za dailymail.co.uk.

Dodala je: "Nosim številko 36–38, sploh nisem ogromna, sem povprečne velikosti. Ne predstavljam si, zakaj bi ljudje od mene zahtevali, da izgubim toliko teže kolikor je mogoče. To je bilo grozno in po tem sem se počutila kot smet še dolgo, dolgo časa."

Kar je naredila v nadaljevanju, je vse presenetilo...

Odločila se je, da vrne krono in v celoti zapusti tekmovanje.

Zoiey je namreč v najstniških letih trpela tudi zaradi motenj hranjenja, zato je čutila, da ne more podpirati takšnega tekmovanja, ki vse to zahteva od žensk.

Po tem, ko je premagala bolezen, je nastopila na svojem prvem lepotnem tekmovanju, za katerega je povedala:

"Ko sem bila mlajša, sem imela več motenj hranjenja in tekmovanja so mi dejansko pomagala, da sem nazaj pridobila svojo samozavest. Moj odnos do hrane je bil resnično grozen. Na teh tekmovanjih pa se ni vse vrtelo okoli tega, da si čim bolj vitek, ljudem je bilo všeč moje razmišljanje."

Kar dva tedna je potrebovala, da se je odločila za vrnitev krone.

"To, da so mi naročili, naj shujšam, je dalo vsemu nekakšen negativen pridih, zato sem potrebovala tako dolgo, da sem se odločila, saj je del mene bil še vedno trmast. Nisem želela dovoliti nekomu, da me tako obravnava."

"Titulo sem vrnila, ker ne bom podpirala tekmovanja, ki lahko to naredi ljudem. Menim, da je to zelo, zelo narobe. Ljudje se sprašujejo, zakaj so lepotna tekmovanja tako stigmatizirana in to resnično ne pomaga pri tej težavi," je zaključila.

S to potezo je dobila neverjetno podporo svojih sledilcev, svetu pa dala ponovno vedeti, kakšna je resnica za temi bleščečimi tekmovanji.

Preberi še: Znana manekenka ponosno pokazala svoje telo takšno, kot je ali pa "Moje telo je reklo dovolj!" (piše naša novinarka)

Priporočamo tudi: To je slovenska Ashley Graham! Čudovita je!